Herinneringscentrum Kamp Westerbork geeft abcnova opdracht voor haalbaarheidsonderzoek

23 May 2022

Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft abcnova opdracht gegeven om een haalbaarheidsonderzoek te doen naar de toekomstplannen voor de vernieuwing van het museum en de historische plek. Vanuit Kamp Westerbork werden in de Tweede Wereldoorlog meer dan 100.000 Joden, Roma en Sinti gedeporteerd naar concentratie- en vernietigingskampen in Duitsland Oost-Europa. Het Herinneringscentrum bestaat sinds 1983. Sindsdien is het aantal bezoekers aan de historische plek steeds verder toegenomen. In de plannen wordt gewerkt aan betere publieke voorzieningen voor het groeiend aantal bezoekers maar ook aan meer ruimte voor educatieve activiteiten en aan een betere verbinding tussen het kampterrein en het museum. De opzet van het kampterrein zal ingetogen blijven.

Op basis van de nieuwe inzichten en ideeën over het gebouw en de historische plek is een plan gemaakt. abcnova zal dit plan toetsen op haalbaarheid voordat het programma van eisen wordt opgesteld en er een architect wordt geselecteerd. Met de vernieuwingsplannen zoals die zich nu aftekenen wordt een nieuwe stap naar de toekomst gezet, waarin de verhalen van kamp Westerbork blijvend worden doorvertellen doorverteld – op nieuwe manieren, ook aan toekomstige generaties. abcnova vindt het ontzettend eervol om te mogen werken aan dit mooie en belangrijke project. 

Deel dit bericht:
abcnova uses cookies and scripts from Google to analyze your use of our websites in an anonymous way, so that we can adjust functionality and effectiveness and display advertisements. More information is available in our privacy statement.