• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

abcnova en BCI Gebouw werken samen aan het waarmaken van circulariteit

15 juli 2021

abcnova heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met BCI Gebouw. Aanleiding voor de samenwerking is de doorontwikkeling en de verdere uitrol van de reeds bewezen Building Circularity Index© (BCI). De BCI is een wetenschappelijk onderbouwde en in de praktijk beproefde meetmethodiek om de circulaire potentie van een bouwwerk te bepalen. Losmaakbaarheid en materiaalgebruik zijn de twee meetindicatoren. abcnova heeft veel ervaring als het gaat om het concreet maken van circulaire ambities van opdrachtgevers. De BCI is hierbij een belangrijk instrument. Daarom willen we deze tool verder ontwikkelen en inzetten bij onze opdrachtgevers. Zo brengen abcnova en BCI Gebouw de circulaire bouweconomie weer een stap dichterbij.

Rowin Oosterink, managing partner en innovatie-expert bij abcnova: “Wij maken de circulaire ambities van onze opdrachtgevers waar. Wij geloven dat circulair denken en doen nodig is om aan een toekomstbestendig Nederland te bouwen. Circulair ontwerpen, bouwen en weer kunnen demonteren en hergebruiken zorgt dat we zorgvuldig met onze eindige grondstoffenvoorraad omgaan. BCI is hierbij een belangrijk instrument om dat dan ook echt aantoonbaar en toetsbaar te maken. Wij bundelen daarom graag onze kennis met die van BCI Gebouw.”

Jim Teunizen, initiatiefnemer BCI Gebouw: “Ik vind het enorm leuk om met abcnova samen te werken en deze tool verder te ontwikkelen. abcnova is op operationeel, tactisch en strategisch niveau betrokken bij de verduurzaming van nieuwe en bestaande gebouwen en vastgoedportefeuilles. Wij profiteren van die kennis in de verdere ontwikkeling en zij zetten BCI als materialenpaspoort in op hun projecten en advies. Een mooie win-win.”

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
abcnova en BCI Gebouw werken samen aan het waarmaken van circulariteit
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.