• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

abcnova gaat het ontwikkelmanagement doen voor PATCHWORK in opdracht van ontwikkelcombinatie ABC Planontwikkeling en EarthY

28 oktober 2021

abcnova gaat als ontwikkelmanager aan de slag voor het mixed-use project PATCHWORK in Amsterdam Sluisbuurt. Vandaag heeft abcnova op de PROVADA met de ontwikkelcombinatie ABC Planontwikkeling en EarthY een overeenkomst gesloten voor het ontwikkelmanagement. Op Kavel 5A1 in Sluisbuurt Amsterdam wordt een mixed-use project ontwikkeld bestaande uit een appartementencomplex met vrije sector woningen, werkplekken, detailhandel- en horecavoorzieningen. ABC Planontwikkeling en EarthY hebben deze door de gemeente Amsterdam uitgegeven tender onlangs gewonnen. Wij zijn enorm trots op het vertrouwen dat wij van hebben gekregen om met deze prachtige ontwikkeling aan de slag te gaan.

Met het tekenen van de overeenkomst kan de ontwikkelcombinatie rekenen op de expertise van abcnova, die met de kennis en ervaring van complexe mixed-use ontwikkelingen én de ervaring in circulair bouwen, het project verder kan brengen. Als onafhankelijk en gedelegeerd ontwikkelingsmanager kan de ontwikkelcombinatie rekenen op een strakke organisatie, planning en budgetbeheersing. Wij zijn verantwoordelijk voor het aansturen van het ontwerpteam en later bouwteam op basis van de met de gemeente overeengekomen uitgangspunten en de commerciële visie van de ontwikkelcombinatie. Wij zijn de spin in het web tussen de ontwikkelcombinatie en de gemeente. Ook zullen wij het stakeholdermanagement vanuit de ontwikkelcombinatie oppakken.

PATCHWORK wordt het kloppende hart van de buurt en staat voor de ambities van de Sluisbuurt: levendig, divers en duurzaam. PATCHWORK, naar ontwerp van de architectenbureaus Barcode Architects en krft wordt een voorbeeld voor natuurinclusiviteit door meerdere groene dakterrassen en circulair bouwen. Het gebouw is energieproducerend en door zijn houten constructie CO2-negatief. Met de inzet van innovatieve, circulaire materialen sluit de eyecatcher naadloos aan bij de ambities van de gemeente Amsterdam met deze ontwikkellocatie.

Patrick Schlick, directeur ABC Planontwikkeling en Henk Harms van EarthY: “Wij kijken enorm uit naar de volgende fase in de realisatie van dit mooie project. Wij zien met deze ontwikkeling een mooie eerste stap in de versnellingsopgave waar de gemeente Amsterdam voor staat. In deze fase maken we graag gebruik van de expertise van abcnova, die veel ervaring heeft met de realisatie van mixed-use locaties en de Amsterdamse markt goed kent. Wij kijken enorm uit naar deze samenwerking.”

Gert-Jan Dousi, Managing Partner bij abcnova: “Deze mixed-use opgave is ons op het lijf geschreven. Het managen van complexe processen, dat is waar we goed in zijn en we onze meerwaarde laten zien. Wij staan er voor om samen met onze opdrachtgever de ambities haalbaar en realiseerbaar te maken. PATCHWORK wordt een duurzaam en circulair icoon en we zijn trots hier zo’n belangrijke rol in te spelen. We kunnen putten op onze eerdere houtbouwervaring en de circulaire iconen waar we bij betrokken zijn.”

Wij feliciteren de ontwikkelcombinatie EarthY en ABC Planontwikkeling met die mooie project!

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
abcnova gaat het ontwikkelmanagement doen voor PATCHWORK in opdracht van ontwikkelcombinatie ABC Planontwikkeling en EarthY
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.