• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

abcnova helpt gemeente Delfzijl bij realisatie Cultuurcluster

20 december 2019

De gemeenteraad van Delfzijl heeft donderdag 19 december 2019 ingestemd met het starten van de ontwikkelfase van een nieuw Cultuurcluster voor Delfzijl. Theater, bibliotheek en IVAK krijgen met de nieuwbouw een passende, toekomstbestendige én duurzame locatie.

Op de plek van het huidige theater De Molenberg, de bibliotheek en partycentrum De Bolder herrijst een nieuw concept. Hierin komen het nieuwe theater, de openbare bibliotheek en IVAK - de culturele netwerkorganisatie van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum - samen. Met de bundeling van de drie organisaties krijgt de gemeente Delfzijl een ontmoetingsplek met élan, waar dans, theater, muziek, cursussen, lezen, bijeenkomsten, werk- en studieplekken elkaar vinden én versterken.

Iedereen betrokken
Nu het plan door de raad is goedgekeurd kan er gestart worden met het ontwerp- en gunningsproces. Hierbij worden niet alleen theater, bibliotheek en IVAK betrokken, maar ook inwoners en andere belanghebbenden en belangstellenden. Ook hun ideeën zijn waardevol. Het wordt een impuls waar niet alleen Delfzijlsters, maar de hele regio trots op kan zijn.

Projectleider abcnova
abcnova levert voor gemeente Delfzijl de projectleider die het proces begeleidt. Zo heeft onze projectleider samen met de betrokkenen een gedragen Programma van Eisen opgesteld. Dit programma van eisen is getoetst op financiële haalbaarheid en ruimtelijke mogelijkheden en is daarop afgestemd. Ook is onderzocht wat de exploitatiegevolgen voor de diverse scenario’s zijn. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een gedegen integraal voorstel waarop de gemeenteraad haar besluit heeft kunnen baseren.

Landelijke radio
Dat we hier een mooi project te pakken hebben, is zelfs landelijk opgevallen. Zondagavond 5 januari 2020 besteedt Radio Doc van 21.00 tot 22.00 uur op radio NPO1 een uitzending aan deze positieve ontwikkeling in Delfzijl. De uitzending is ook terug te luisteren via de podcast van Radio Doc.

Wilt u meer weten over de ontwikkeling, kijk dan op: www.delfzijl.nl/centrumzuidoost

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
abcnova helpt gemeente Delfzijl bij realisatie Cultuurcluster
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.