• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

abcnova investeert in restauratiekennis

17 december 2018

Projectmanager Allard Dunning rondt leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren (LIER) van de HAN succesvol af.

De leergang van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), het Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) en het Gelders Restauratie Centrum (GRC), bundelt kennis omtrent het toepassen van duurzame technieken en materialen, energiebesparende maatregelen en innovatieve oplossingen voor gebouwd erfgoed.

Hierbij is mede oog voor het behoud voor de historische waarden van een monument. Allard mocht direct zijn kennis inzetten op een bestaand restauratieproject. Huis Aerdt, eigendom van ‘het Geldersch Landschap en Kasteelen’, was namelijk de casus waar Allard en zijn projectgroep aan mocht werken.

Certificaat

Projectgroep van Allard, met van links naar rechts: Miranda van Dongen, Janneke Hille, Allard Dunning en Patrick Daniels.

De opdracht luidde om dit pand door een slimme verduurzamingsslag aantrekkelijker te maken voor nieuwe gebruikers. Hierin werd visie met concrete, creatieve oplossingen gecombineerd, zonder het monumentale karakter geweld aan te doen.

abcnova is veel bij verduurzaming van monumentale projecten betrokken en Allard is o.a. werkzaam bij de verduurzaming en renovatie van OSG West-Friesland in Hoorn.

Wij feliciteren Allard met het behalen van dit resultaat! En zullen vooral profiteren van zijn opgedane kennis in onze projecten.  

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
abcnova investeert in restauratiekennis
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.