• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

abcnova MVO-dag een succes

03 juli 2018

Vrijdag 29 juni was het zover, de jaarlijkse MVO-dag van abcnova. En dit jaar op een zeer bijzondere locatie, namelijk Vlieland. Op dit prachtige eiland stroopte het abcnova team haar mouwen op om het strand schoon te maken en maakten een paar collega’s een uitstapje naar de haven met een aantal bewoners van Woonzorgcentrum De Uiterton. abcnova ontwikkelt voor deze zorginstelling een nieuwe zorgbuurt met toegankelijke zorgwoningen en aantrekkelijke voorzieningen.

 

Duurzaamheid is een van de speerpunten van abcnova en het bedrijf staat voor slimme verduurzaming van de vastgoedsector. Om die reden organiseert abcnova elk jaar een MVO-dag waarbij het hele bedrijf aan de slag gaat om iets terug te doen voor maatschappij en milieu. Het gaf ons dit jaar bovendien ook een mooie gelegenheid om een aantal mooie projecten, zoals de Brede School De Jutter op het eiland te bezoeken.

En met die mooie projecten staken we letterlijk en figuurlijk van wal. Op de boot werden een aantal gebiedsversterkende duurzame projecten in het Waddengebied gepresenteerd. Zoals diverse projecten op Texel, wat te denken van de ontwikkelingen in Den Burg, het maritiem & juttersmuseum Kaap Skil en de herbestemming van drie scholen. Ook werd er stilgestaan bij het Werelderfgoed Centrum Waddenzee op Lauwersoog en de in ontwikkeling zijnde Zorgbuurt Vlieland.

Vlieland op het strand 1

Na een hartelijk welkom en korte uitleg van Staatsbosbeheer van de activiteit op het strand stapten we van de boot en gingen op weg naar het strand. Met grote vuilniszakken gingen we met 55 collega's aan de slag. Na een heerlijke picknick op het strand, zijn twaalf collega’s met zes bewoners van het woonzorgcentrum naar de haven gegaan. Hier hebben zowel de bewoners als het abcnova team genoten van het prachtige uitzicht, de gezellige gesprekken en natuurlijk een heerlijke bak koffie met gebak. De rest ging verder op het strand. Na deze prachtige dag en een heerlijk diner tijdens de terugreis op de boot zijn alweer plannen gesmeed voor een volgende editie.

We kunnen niet wachten tot volgend jaar!

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
abcnova MVO-dag een succes
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.