• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

abcnova onderdeel van het Total Engineering Team Huis voor de Stad Amersfoort

12 mei 2021

Gemeente Amersfoort heeft het Total Engineering Team geselecteerd voor het ontwerp van het Huis voor de Stad. Het Total engineeringsteam bestaat uit Kraaijvanger Architects, abcnova, Aronsohn, Cauberg Huygen, LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten en Valstar Simonis. abcnova is verantwoordelijk voor het ontwerpteammanagement, co-creatieproces en zorgt voor de ontwikkeling van een toekomstbestendig en duurzaam huisvestingsconcept.

Duurzaam en toegankelijk
In de toekomst wil Amersfoort een energie neutrale en klimaatbestendige stad zijn met voldoende woningen, waar in 2040 zo’n 180.000 inwoners zich thuis voelen. Een Huis voor de Stad moet hierbij passen en geschikt zijn voor de toekomst. Daarom ontwikkelt de gemeente samen met de stad een nieuw te bouwen stadhuis, dat duurzaam, gezond, makkelijk aanpasbaar en budgetneutraal is. Een toegankelijk gebouw met een Amersfoortse uitstraling waar ambtenaren werken en waar alle inwoners (graag) komen voor gemeentelijke dienstverlening, ontmoetingen en samenwerkingen.

Visie
Het Total Engineering Team is geselecteerd via een Europese aanbesteding. De gemeente wilde met deze procedure het beste ontwerpteam vinden voor het Huis voor de Stad. Zestien gerenommeerde partijen schreven zich in voor de aanbesteding. Vijf van hen voldeden het meest aan de gestelde eisen en kwamen door de voorselectie. Van deze groep kwam het Total Engineering Team als beste uit de bus.

Bij de selectie is onder andere gekeken naar de visie van het ontwerpteam op duurzaamheid en stedenbouw. Ook woog mee hoe het team de gebruikers van het gebouw betrekt bij het ontwerp, zoals medewerkers, inwoners en andere gebruikers van het pand. abcnova en Kraaijvanger Architects werkten al eerder succesvol samen aan de stadhuizen in Almelo en Helmond.

Wij kijken met het volledige ontwerpteam uit naar de volgende fase waarin wordt gestart met het schetsontwerp en het programma van eisen. Het ambitiedocument “Een huis voor de stad Amersfoort”, waarin de ideeën en wensen van inwoners, stad en gemeenteraad staan, is hierbij het vertrekpunt. Naar verwachting wordt deze zomer het eerste schetsontwerp gedeeld met de stad, gemeenteraad en medewerkers van de gemeente. Eind 2021 neemt de gemeenteraad een besluit over het schetsontwerp en het programma van eisen. In 2022 moet het definitieve ontwerp klaar zijn, zodat de bouw begin 2023 van start kan. Als alles volgens planning verloopt, is het nieuwe Huis voor de Stad op het Trapeziumterrein, eind 2025 klaar voor gebruik.

Wilt u meer weten over het Huis voor de Stad? Lees hier het persbericht van de gemeente Amersfoort.

DSCF9048 klein

Afbeelding: Gemeente Amersfoort

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
abcnova onderdeel van het Total Engineering Team Huis voor de Stad Amersfoort
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.