• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

abcnova werkt aan nieuw testcentrum RDW

18 november 2019

De RDW heeft middels een Europese aanbestedingsprocedure abcnova gecontracteerd. Vanuit deze overeenkomst werkt abcnova aan de voorbereidingen voor realisatie van een nieuw testcentrum.

De RDW beschikt sinds 1980 over een eigen testbaan naast het vliegveld van Lelystad. Door de uitbreiding van het vliegveld is er een nieuwe locatie nodig. Op dit moment vindt onderzoek plaats naar geschikte en beschikbare locaties. Op een dergelijke nieuwe locatie zal een nieuw testcentrum moeten worden ontwikkeld waarop de RDW in de toekomst haar test- en keuringsactiviteiten kan laten plaatsvinden. abcnova helpt de RDW volgens het Integraal Projectmanagement Model (IPM) bij deze selectie en planontwikkeling.

Toekomstbestendig testcentrum
Het nieuwe testcentrum en bijbehorende testbaan moet aansluiten op de huidige functionaliteiten en actuele eisen, maar ook voorbereid zijn op toekomstige testen en eisen. Daarbij zal het testcentrum het toonbeeld zijn voor de waarden waar de RDW voor staat. Namelijk veiligheid, duurzaamheid en rechtszekerheid in mobiliteit. Daarbij streeft zij ernaar iedereen veilig en vertrouwd op weg te helpen.

Testbaan en -centrum
Het nieuwe testcentrum bestaat straks uit nieuwe baanvlakken, testareas, kantoorpanden voor werkplekken en vergaderzalen alsmede werkplaatsen waarin voertuigen worden onderworpen aan testen. Hierin ligt de uitdaging in zowel de normering en ISO-certificering van de baanspecificaties. Daarnaast hebben de kantoren ook publieke functies, waar het gebouw op moeten zijn ingericht. Net als bij de baanvlakken is bij de werkplaatsen sprake van specifieke keuringen die hier moeten plaatsvinden en waaruit specifieke eisen (of combinaties van eisen) volgen waaraan de werkplaatsen moeten voldoen. Ook worden de werkplaatsen gebruikt om voertuigen voor te bereiden op de testen die op de bouwvlakken worden uitgevoerd.

Rol abcnova
abcnova geeft invulling aan het contractmanagement, omgevingsmanagement en technisch management binnen het IPM-team dat verantwoordelijk is voor de voor de planvoorbereiding van het nieuwe testcentrum. abcnova was eerder betrokken bij de renovatie en het verduurzamen van het RDW kantoor in Veendam. Hier voerden wij het projectmanagement van programmafase tot en met de oplevering, inclusief de directievoering en het toezicht. Naast de duurzame renovatie was abcnova verantwoordelijk voor het organiseren van de benodigde tijdelijke huisvesting en alle verhuisbewegingen.

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
abcnova werkt aan nieuw testcentrum RDW
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.