• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Basisschool De Leister Igge wint de Gouden Kikker

14 februari 2019

abcnova heeft vandaag de Gouden Kikker Award uitgereikt aan basisschool De Leister Igge uit Opeinde. Deze award voor het meest duurzame project werd tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres overhandigd.

De Leister Igge is unaniem gekozen tot winnaar. Doorslaggevende factor hiervoor is de integrale benadering van duurzaamheid. Dit project is volgens de jury een zeer inspirerend voorbeeld voor alle onderwijsgebouwen in Nederland. Door een innovatief concept is het gelukt om het gebouw te upgraden, energieneutraal en fris te maken én om te vormen tot IKC (Integraal Kind Centrum). De Leister Igge is de eerste ‘School vol Energie’ renovatie. Dit programma (onderdeel van de Green Deal Scholen) ondersteunt schoolbesturen bij het creëren van duurzame, gezonde en betaalbare scholen.

Wij feliciteren dan ook De Leister Igge met de Gouden Kikker award en bedanken LIAG architecten en bouwadviseurs voor de nominatie van het project. Zij waren verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van deze renovatie.

Restaurant The Green House in Utrecht en NeroZero-lab & 44 NeroZero woningen in Heerhugowaard waren de andere twee genomineerden. The Green House ging uiteindelijk met de publieksprijs naar huis. Woonwaard ging naar huis met de WoCo25 award voor de meest duurzame woningcorporatie en de gemeente Utrecht met de Circulaire Ring voor de meest duurzame gemeente.

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Basisschool De Leister Igge wint de Gouden Kikker
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.