• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Bouwen boven het spoor, zo pakken we dat aan

12 november 2020

Bouwen boven het spoor is een uitdaging, maar een mooie kans voor binnenstedelijke ontwikkeling. MicroCity Het Platform in Utrecht is een prachtig voorbeeld van hoe op een klein bouwoppervlak, een beperkt aantal kolommen op en langs de tramsporen, ruimte is gecreëerd voor wonen, werken en recreëren. Het Platform is gebouwd pal boven het gloednieuwe bus- en tramstation van de Uithoflijn, direct naast Utrecht Centraal Station en Hoog Catharijne The Mall. Door deze niet alledaagse locatie heb je te maken met vele uitdagingen. Zo zijn er bijvoorbeeld maar beperkte vierkante meters om op te bouwen. Ook is afstemming met andere werken en de vele omwonenden een belangrijk thema, hier hebben we dan ook een intensief participatietraject voor opgetuigd. En natuurlijk is veiligheid een belangrijk aspect om rekening mee te houden.

Wij zijn trots op dit project waar wij als onafhankelijk adviesbureau verantwoordelijk waren voor het proces- & projectmanagement en de directievoering en kwaliteitsmanagement tijdens de realisatie, vanaf de eerste studies voor de tenderinschrijving tot en met de oplevering.

Projectmanager John van Geffen werd samen met de andere betrokken partijen geïnterviewd voor het magazine Stationslocaties

Klik op onderstaand artikel om het interview te lezen. 

stationslocaties 2020 2021 1

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Bouwen boven het spoor, zo pakken we dat aan
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.