• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Definitieve verschijningsvorm DEPARTMENT zichtbaar op locatie voormalige V&D 040

27 september 2021

De herontwikkeling van het voormalige V&D pand in Eindhoven is in volle gang. Met het plaatsen van de nieuwe glazen gevel komt het concept DEPARTMENT tot leven! De houten bouwschutting in de winkelstraat heeft plaats gemaakt voor de definitieve transparante façade. Voor passanten wordt middels een  fullcolour bestickering de nieuwe naam ‘DEPARTMENT’ en de namen van de huurders van het mixed-use gebouw op de hoek van de Vrijstraat en Rechtestraat zichtbaar. Dit levert een bijzonder beeld op omdat de glazen gevel is geplaatst tegen het hergebruikte oude betonnen casco.  

“Voor ons is het al lange tijd duidelijk hoe het gebouwontwerp er uit komt te zien. Om de glazen gevel nu in gerealiseerde vorm te zien verschijnen en te beleven op welke wijze dit het straatbeeld verandert is heel bijzonder. Ik ben ontzettend blij dat we op een niet al te lange termijn een gerevitaliseerd gebouw met nieuw elan op een plek met historie kunnen teruggeven aan de stad.”, aldus John van Geffen, projectmanager bij abcnova.

Het voormalige V&D pand in Eindhoven wordt herontwikkeld tot een mix van retail, (flexibele) kantoren en horeca, in totaal zo’n 11.115 m2 bvo. abcnova behartigt in de herontwikkeling de belangen van opdrachtgever MN en begeleidt het gehele proces. Vanaf de eerste scenarioanalyses en haalbaarheidsstudies tot en met de oplevering en nazorg is abcnova betrokken bij deze binnenstedelijke revitalisatie.  abcnova heeft als voorzitter van het ontwerp- en bouwteam samen met de adviseurs en uitvoerende partijen de beoogde herontwikkeling van het voormalige V&D pand gedefinieerd . Daarnaast draagt abcnova zorg voor het vergunningstraject, het voorbereiden, het aanbesteden, het begeleiden van de sloopwerkzaamheden en het  contracteren van de design- en constructpartner voor het uitwerkings- en realisatietraject en  abcnova inventariseert en verwerkt de huurderswensen in het Uitvoeringsgereed Ontwerp en ondersteunt de opdrachtgever bij de totstandkoming van de huurovereenkomsten en huurderswensen. In het realisatietraject draagt abcnova zorg voor het project-, contract- en kwaliteitsmanagement, alles in goede samenwerking met hoofdaannemer Heerkens van Bavel.

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Definitieve verschijningsvorm DEPARTMENT zichtbaar op locatie voormalige V&D 040
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.