• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Duurzaamheid: de kracht van de samenwerking

10 oktober 2018

Vandaag is het Dag van de Duurzaamheid. Een dag die actueler lijkt dan ooit met de grote opgave die er ligt. Ook binnen maatschappelijk vastgoed en onderwijshuisvesting. ‘Het binnenklimaat is onvoldoende, normbekostiging met 40% omhoog, de markt is oververhit, BENG-ENG-Aardgasloos’, zomaar wat kreten die we dagelijks tegenkomen als het gaat om onderwijshuisvesting. Wat is het effect? Hoogstwaarschijnlijk een onrustig gevoel. Wij herkennen dit en weten als geen ander dat er op dit moment veel gebeurt. Of u nu aan de bestuurderstafel zit, een school leidt of voor de klas staat, feit is dat er veranderingen aankomen.

Het lijken allemaal aparte ontwikkelingen die van invloed zijn op uw huisvesting, maar als we verder kijken zien we een gemene deler, namelijk samenwerken aan het verduurzamen van onderwijsgebouwen. Het gaat hierbij niet alleen over het toepassen van energiezuinige LED-lampen of bewegingsdetectie: dat doen we al langer. De kern zit in het werken aan een samenhangende en omvattende aanpak van het verduurzamen van huisvesting in levensduur en financiering. Om tot een gedragen route te komen is gezamenlijke verantwoordelijkheid van en tussen onderwijs en overheid essentieel. 

Huisvesting gaat niet alleen meer over één school, maar maakt onderdeel uit van meerdere ontwikkeling op dorps-, stads- en regioniveau waar allerlei wensen en eisen samen komen. Dit doordrenkt ook de wijze waarop wij als abcnova onze projecten samen met onze opdrachtgevers aanvliegen. Maar let wel, dit gaat niet zozeer over het gebouw. Nee, het gaat om onderwijs. Het zo goed mogelijk faciliteren van het onderwijsproces en er voor zorgen dat onderwijsgeld ook wordt besteed aan onderwijs. Die kansen liggen er en wij grijpen dat in onze projecten graag samen met u aan!

Wij geven op deze plek tips en handvatten om dit vraagstuk te concretiseren. Wordt verolgd...

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Duurzaamheid: de kracht van de samenwerking
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.