• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Een succesvolle PROVADA 2021

03 november 2021

Na lange tijd mochten we weer live bij elkaar komen op de PROVADA! Het stond meer dan ooit in het teken van mooie ontmoetingen. De stand van abcnova was te vinden in hal 12 en werd massaal bezocht voor interessante sessies, goede gesprekken en gezellige kopjes koffie en borrels.

New Business Radio
Jordi Habekotté, consultant bij abcnova, kroop dinsdag achter de microfoon van New Business Radio. Hij sprak met Fabienne de Vries en Ron Lemmens over zijn passie voor circulair bouwen. Hij vertelde waarom zijn generatie dit steeds belangrijker vindt, waar volgens hem opdrachtgevers tegenaanlopen en hoe hij circulair bouwen in de toekomst ziet. Je kunt het interview met Jordi terugluisteren via Spotify (de eerste 10 minuten van het fragment).   

Ondernemen binnen projecten als young professional
Dinsdagmiddag stond er een sessie op het programma die werd georganiseerd door onze eigen young professionals: Jong abcnova (JAN). Spreker en ondernemer Julian Jagtenberg interviewde abcnova collega’s Ali Bajaat en Johan Slob. Ze vertelden hoe zij als young professional ondernemen in hun projecten en wat voor verandering zij graag teweeg willen brengen in de bouw- en vastgoedwereld. Ze gaven tips mee aan de young professionals in de zaal en vertelden hoe zij in de toekomst hun ondernemerschap willen voortzetten. Aansluitend werd er gezellig met elkaar gekletst onder het genot van drankjes en hapjes.

Bouwen met hout
Woensdag 27 oktober om 12:00 uur organiseerden we met trots een kennissessie op onze stand over bouwen in hout, waarbij het project PATCHWORK (Sluisbuurt, Amsterdam) van EarthY en ABC Planontwikkeling centraal stond. Architecten Oscar Vos van krft en Caro van de Venne van Barcode Architects, constructeur Mathew Vola van Arup en adviseur bouwfysica en duurzaam bouwen van DGMR Erik Cremers vertelden over de uitdagingen die komen kijken bij de toepassing van hout in het project PATCHWORK.

De circulaire businesscase
Later op de woensdag startte een leuk gesprek over de circulaire businesscase. Jordi Habekotté van abcnova droeg prikkelende stellingen voor aan Saman Mohammadi, CEO van RE:BORN, Petran van Heel, Teamlead Development bij Eteck en Rowin Oosterink, managing partner bij abcnova. Het gesprek ging over de toekomstige businesscase van ontwikkelaars, de rol van overheidsinstanties (op landelijk en lokaal niveau) en over de kerncomponenten van de circulaire businesscase. Eindconclusie: de circulaire businesscase is zeker niet onmogelijk, maar we moeten wel doorpakken, lef tonen, onderzoek doen én het integraal maken.

Woningcrisis vraagt om beter zorgvastgoed
In een aparte zaal spraken we met verschillende zorginstellingen over het oplossen van de woningcrisis met zorginstellingen als strategisch partner. Met een club van 20 personen van verschillende zorginstellingen uit alle hoeken van het land kwamen we donderdagochtend bijeen. Aan de hand van stellingen kwamen we tot interessante gesprekken en visies. Wat opviel was niet of zorginstellingen kunnen bijdragen aan het oplossen van het woningtekort, maar hoe dat te bereiken. Volgens de meerderheid is hiervoor beleid van bovenaf nodig. Er was meer dan genoeg stof tot spreken, dus is er gezamenlijk besloten om een volgende sessie in te plannen begin 2022. Het begin is er, nu doorpakken!

Op de sofa bij abcnova
Donderdagmiddag mochten Viviane Regout, directeur portefueillevernieuwing bij Ymere, Maarten Janssen, directeur projecten bij Amvest en Ellen Nieuweboer, projectdirecteur bij de gemeente Amsterdam plaats nemen op de sofa bij ‘relatiecoach voor een dag’ Meindert de Jonge. Een ontwikkelaar, woningcorporatie én gemeente op één podium in gesprek over het woningtekort, klinkt net zo interessant als dat het was. Er werd geen blad voor de mond genomen bij het uitspreken van de irritaties die onderling spelen. Volgens ons, bij abcnova, leidt het uitspreken van dit soort irritaties voor begrip en een start van een samenwerking waardoor er stappen gemaakt kunnen worden. De sessie was ook volgens omstanders een mooi voorbeeld van hoe belangrijk samenwerking is in plaats van blijven vechten voor je eigen belangen.  

abcnova gaat het ontwikkelmanagement doen voor patchwork in opdracht van ontwikkelcombinatie ABC Planontwikkeling en EarthY
We sloten de PROVADA af met een mooi moment! Wij, abcnova, gaan het ontwikkelmanagement doen voor PATCHWORK, een prachtige mixed-use gebouw in de Sluisbuurt Amsterdam. Wij doen dat in opdracht van de ontwikkelcombinatie #ABC Planontwikkeling en #EarthY. De ondertekening vond plaats op de stand van abcnova. Met het tekenen van de overeenkomst kan de ontwikkelcombinatie rekenen op de expertise van abcnova, die met de kennis en ervaring van complexe mixed-use ontwikkelingen én de ervaring in circulair bouwen, het project verder kan brengen.

We kijken terug op een succesvolle PROVADA. Mochten we u niet getroffen hebben en wilt u meer weten of bijpraten? Neem dan gerust contact met ons op voor een kopje koffie.

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Een succesvolle PROVADA 2021
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.