• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Feestelijke opening Forum Groningen

02 december 2019
Foto: Nathan Reinds

Groningen is vanaf vrijdag een bijzondere ontmoetingsplek rijker: het Forum Groningen heeft namelijk officieel haar deuren geopend! Een echt visitekaartje voor de stad, waar wij als abcnova een bijzondere rol hebben mogen vervullen in de vertegenwoordiging van onze opdrachtgever Forum Groningen.

Culturele hart van de stad en daarbuiten
Dit opvallende gebouw op de Nieuwe Markt is het nieuwe culturele hart van het Noorden, waarin de stadsbibliotheek, twee expositiezalen, een multimediale zaal voor 500 personen, een art-house bioscoop met vijf zalen en meerdere horecaconcepten te vinden zijn. Zo zijn er ook vijf horeca punten, waaronder een terras op het dak, met door de plaatsing van een glazen omheining een prachtig uitzicht over de stad. Ook aan de bereikbaarheid van het Forum Groningen is gedacht, met een ondergrondse parkeergarage die ruimte biedt aan 380 auto’s en 1.400 fietsen.

Complexe binnenstedelijke ontwikkeling
abcnova is sinds 2015 betrokken bij dit enorme project. Wij hebben Forum Groningen ondersteund bij de ontwikkeling en aansturing van de afbouw en inrichting. Wij waren verantwoordelijk voor de selectieprocedure van de interieur- en tentoonstellingsarchitect, inclusief de hiervoor nodige projectkaders, zoals de begroting en het ruimteboek. Bij dit binnenstedelijke project speelt overleg met de vele verschillende partijen, de omgevingsmanager, gemeentelijke instanties en stakeholders een essentiële rol. Deze rol hebben onze projectmanagers ook met veel passie en inzet vervuld.

Dirk Nijdam, algemeen directeur van Forum Groningen over de samenwerking: “In zo’n complexe ontwikkeling in het centrum van de stad is het noodzakelijk de juiste partners te betrekken om tot het beste resultaat te komen. abcnova is zo’n partner en heeft een duidelijke rol gespeeld in het behartigen van onze belangen als huurder van het gebouw. Met ondernemerschap en betrokkenheid waren zij een verlengstuk van ons in de onderhandelingen en afspraken met derden. Dat is een intensieve en soms lastige taak, maar die hebben zij met verve weten te vervullen. Ook op het gebied van budgetverantwoordelijkheid hebben zij eigenaarschap getoond en dat wordt gewaardeerd. We zijn blij dat we nu na de opening al het moois binnen ook kunnen tonen aan de vele bezoekers die wij mogen verwelkomen.”

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Feestelijke opening Forum Groningen
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.