• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Gebiedsontwikkeling in het Westland

23 juli 2019

De gemeente Westland en de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) Gebiedsontwikkeling vormen samen de Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW). ONW is verantwoordelijk voor de gebiedsontwikkeling van diverse woningbouwlocaties in het Westland. Tussen Naaldwijk, Monster en ’s Gravenzande ontwikkelt ONW de woongebieden Duingeest, Tuinveld, Gantel de Baak en Waelpark. abcnova voert het proces- en projectmanagement voor de woongebieden Gantel de Baak en Waelpolder (onderdeel van Waelpark). 

Gantel de Baak

Het project Gantel de Baak ligt tussen de Gantel en de Rijnsburgerweg in Naaldwijk. Het betreffende project bestaat uit meerdere fasen, waarvan fase 1 inmiddels volledig is opgeleverd en Fase 2 reeds in verkoop is. Fase 3 is in ontwikkeling. De ontwikkeling kent een aantal uitdagingen, zoals de milieucontouren van omliggende bedrijven. Naar verwachting zullen ca. 40 kavels uitgegeven gaan worden.

Waelpolder

Waelpolder maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Waelpark. De plannen voor het gebied zijn nog volop in ontwikkeling, maar één ding staat vast: het wordt een groen en waterrijk woongebied. Deze groene, ecologische zone is rijk aan water en natuur en is straks de verbindende factor tussen de buurten Rijnvaart en Dijckerwaal. Waelpolder ligt dicht bij de oude dorpskern van ’s-Gravenzande. Hier zullen ca. 600 woningen gerealiseerd worden, een basisschool (Waelcampus) en diverse andere maatschappelijke voorzieningen.

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Gebiedsontwikkeling in het Westland
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.