• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Groen licht voor ontwikkeling nieuwbouw Schothorst

13 juli 2020

Op vrijdag 10 juli vond de formele en feestelijke start van het nieuwbouwproject Scholen in Schothorst plaats, waarbij de contracten met de aannemer en architect zijn ondertekend. In de komende periode werken zij namens vier Amersfoortse schoolbesturen, Meerkring (openbaar en algemeen bijzonder) KPOA (katholiek), PCBO Amersfoort (protestants-christelijk) en CorDeo Scholengroep (gereformeerd), aan de ontwikkeling van vervangende nieuwbouw voor zeven basisscholen in de wijk Schothorst. Door de unieke samenwerking tussen de schoolbesturen kan er gebruik gemaakt worden van elkaars leegstaande gebouwen als tijdelijke huisvesting. In de nieuwe situatie krijgen de scholen vanuit een uniform basisgebouw hun eigen uitstraling.

In Schothorst staan zeven basisscholen van vier verschillende schoolbesturen. Bij de vervangende nieuwbouw van de scholen worden diverse locaties samengevoegd en worden er 4 nieuwe scholen gebouwd. De bestaande scholen worden gesloopt en er komt een nieuwe school voor in de plaats. Dit zijn de Zevensprong/Weesboom, Talentum, Parkschool/KWS en Regenboog. De verwachting is dat eind 2023 de vier scholen vervangen zijn. In de komende periode wordt het communicatietraject met alle betrokkenen opgepakt.

Ondertekening ovk Schothorst 10072020

Integraal huisvestingsplan (IHP)

De basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in Amersfoort zijn gemiddeld meer dan 40 jaar oud. Dit betekent dat de gebouwen toe zijn aan renovatie of vervangende nieuwbouw. Hiervoor heeft de gemeenteraad van Amersfoort ingestemd met het Integraal Huisvestingsplan (IHP). De wijk Schothorst is als eerste voor vervangende nieuwbouw aan de beurt. In het IHP is onder andere vastgesteld in welke volgorde de scholen worden vervangen. Het IHP wordt uitgevoerd door Samenfoort PO, een coöperatie van de gezamenlijke schoolbesturen primair onderwijs in Amersfoort. De schoolbesturen zijn bouwheer en zijn verantwoordelijk voor de vervanging van de schoolgebouwen. De ontwikkeling van het Uniform Basis Gebouw (UBG) wordt uitgevoerd samen met 19 het atelier architecten uit Zwolle en bouwbedrijf A. Huurdeman BV uit Amersfoort.

abcnova is verantwoordelijk voor het proces- en projectmanagement van definitiefase tot en met realisatiefase. 

Foto
Op de foto van links naar rechts: Remco Swaab, directeur Bouwbedrijf A. Huurdeman/ Erik van Lingen, bestuurder PCBO Amersfoort/ Jasmijn Kester, bestuurder KPOA/Christian van den Brink, bestuurder Meerkring/ Arnoud Messelink, bestuurder CorDeo en Erik van Scheijndel, directeur 19 het Atelier Architecten

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Groen licht voor ontwikkeling nieuwbouw Schothorst
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.