• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Herinrichting Rijksverzamelkantoor

02 mei 2017

In het gebouw aan de Graadt van Roggenweg 500 in Utrecht zijn in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf acht verdiepingen heringericht tot Rijksverzamelkantoor. Oplevering: april 2017.

Integratie van bouwfasen

Op advies van abcnova koos Rijksvastgoedbedrijf voor een UAV-gc contract. Deze geïntegreerde contractvorm combineert verschillende activiteiten binnen de aanbesteding. Voor het Rijkskantoor werd de Design & Build-opdracht gegund aan het team BAM-JHK Architecten. Hierbij neemt de aannemer de verantwoordelijkheid voor de bouw en voor het ontwerp over. Rijksvastgoedbedrijf formuleert de uitgangspunten voor het ontwerp, zoals een Programma van Eisen.

Bewezen voordelen van een geïntegreerde contractvorm zijn het verminderen van faseringsrisico's, een betere prijs/kwaliteitverhouding, kortere doorlooptijden en meer innovatie in bouwprojecten.

Integraal Projectmanagement

Voor de interne projectorganisatie werd een team samengesteld volgens het Integraal Projectmanagement Model. Voordeel van deze methode is dat de verschillende taken in het team expliciet benoemd worden én verdeeld kunnen worden: Projectmanager, Manager Projectbeheersing (rol abcnova), Contractmanager (rol abcnova), Technisch manager en Omgevingsmanager.

Vrijheid om als expert aan klantwensen te voldoen

Het team werkt volgens Systeemgericht Contract Beheersing (SCB). SCB is een contractmanagement methode waarbij de opdrachtgever op afstand controle en toezicht houdt. Daarbij krijgt het team als expert de vrijheden om aan de klantwensen te voldoen. Beide projectmanagers van abcnova hadden ruimschoots ervaring met SCB en konden het interne team prima begeleiden.

Nieuwe inrichting

De nieuwe inrichting is ontworpen naar de FWR standaard (Fysieke Werkomgeving Rijk) waarbij, naast een mix van verschillende open en omsloten werk- en vergaderplekken iedere verdieping een eigen ankerplaats krijgt. Eén verdieping doet dienst als vergader- en opleidingscentrum.

Bijzonder is dat pand tijdens de herinrichting in gebruik is gebleven. Met een schuifplan zijn de verdiepingen om de buurt aangepakt. 

Kengetallen

322 werkplekken
633 fte
8.300 m2 kantoorvloer
1.000 m2 vergaderruimten

Meer informatie

Robert te Riet, directievoerder abcnova

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Herinrichting Rijksverzamelkantoor
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.