• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Het Platform als voorbeeldproject

04 april 2019

De realisatie van Het Platform, de nieuwe Microcity in Utrecht, was gisteren te zien op het NOS Journaal van acht uur. Het Platform werd gepresenteerd als innovatief voorbeeldproject binnen de herontwikkeling van het Stationsgebied in het kader van ‘Wonen boven het spoor ∙ elke m2 telt’. abcnova is van idee tot oplevering sturende partner in het tender-, ontwerp- en realisatieproces.

Het Platform is hét voorbeeld hoe je vastgoed met een multifunctioneel programma boven het spoor kunt realiseren en zo kunt bijdragen aan de verduurzaming en leefbaarheid van de grote steden door dubbelgebruik te stimuleren. Hierdoor worden bijvoorbeeld binnenstedelijke groenzones beschermd tegen woekerende inbreidingen en kan de optimale beschikbaarheid van openbaar vervoer substantieel bijdragen tot het terugdringen van verkeersbewegingen en ruimte verslindende parkeervoorzieningen.

Bouw 21 is verantwoordelijk voor de realisatie. De architect van Het Platform, Ton Venhoeven van VenhoevenCS architecture+urbanism, gaf een beknopt maar treffend interview over de kansen van wonen boven het spoor. Bekijk het item van het NOS journaal hier. Vanaf 6.50. 

Meer informatie over het project is hier te vinden.

Beeld: A2 Studios

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Het Platform als voorbeeldproject
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.