• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Huis van Cultuur en Bestuur Midden-Groningen in gebruik genomen en open voor publiek

12 juli 2021
Afbeeldingen: © RTV Noord \ Jeroen Willems

Vorige week is het Huis van Cultuur en Bestuur Midden-Groningen in Hoogezand in gebruik genomen door medewerkers en vandaag is deze geopend voor publiek! 

huis van cultuur en bestuur

Na een gemeentelijke herindeling zijn de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde samengegaan als één gemeente: Midden-Groningen. De gemeente koos ervoor om niet alleen te gaan voor huisvesting van de ambtelijke en bestuurlijke organisatie, maar voor meer dan dat: een Huis van Cultuur en Bestuur. Inwoners van de fusiegemeente kunnen hier vanaf vandaag terecht voor theater, muziek, kunst, lezen, taal, bestuur én gemeentelijke dienstverlening. Een prachtige plek voor ontmoeting waar alle dienstverlening is gebundeld.

 Huis van Cultuur en Bestuur 3

Eric Zweers, Managing Partner bij abcnova: “Ik ben ontzettend trots op dit project. Er is gekozen voor een unieke aanpak, die met het oog op flexibele, toekomstbestendige gebouwen, een prachtvoorbeeld is voor andere gemeenten. Door cultuur en bestuur te combineren in één gebouw, is het Huis van Cultuur en Bestuur Midden-Groningen een plek geworden van verbondenheid en is het écht het hart van de gemeente”.

Huis van Cultuur en Bestuur 1

abcnova was sinds 2019 betrokken bij de nieuwbouw en was verantwoordelijk voor het algehele projectmanagement. Wij gaven daarnaast leiding aan de implementatie van Activiteit Gericht Werken (AGW) in de organisatie, ondersteuning van de facilitaire organisatie en de verhuis coördinatie.

Dit najaar organiseren wij een event over het “Bestuur van de Toekomst”, waarbij we ingaan op het waarmaken van huisvestingsambities om toekomstbestendige, duurzame en flexibele huisvesting te realiseren. Aan de hand van voorbeeldprojecten, waaronder het Huis van Cultuur en Bestuur Midden-Groningen, laten wij zien hoe wij gemeenten hierbij helpen. Wilt u hierbij zijn? Meld u dan hier aan.

Lees in dit nieuwsbericht van RTV Noord meer over de opening van het Huis van Cultuur en Bestuur.

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Huis van Cultuur en Bestuur Midden-Groningen in gebruik genomen en open voor publiek
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.