• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Ingebruikname fase 1 uitbreiding Keizer Karel College Amstelveen

23 december 2021

Vandaag is fase 1 van de uitbreiding van het Keizer Karel College in Amstelveen in gebruik genomen. Fase 1 bestaat uit de renovatie van één bouwdeel en een uitbreiding door het optoppen met een tweede verdieping. In deze fase bevinden zich de practicumlokalen, enkele theorielokalen en de administratieve vleugel. Leerlingen en medewerkers kunnen hier na de kerstvakantie terecht voor praktijklessen biologie, scheikunde en natuurkunde, die in het afgelopen halfjaar grotendeels zijn uitgeroosterd.

Het Keizer Karel College (KKC) is een open katholieke school met 1.750 leerlingen voor havo, atheneum, technasium en gymnasium in Amstelveen. De groei van het leerlingenaantal en de wens voor toekomstbestendig onderwijs hebben geleid tot de renovatie en uitbreiding van het Keizer Karel College. Er is een visiedocument opgesteld die door het ontwerpteam en later bouwteam vertaald is naar een gedragen en toekomstbestendig ontwerp.

Toekomstbestendig onderwijs vraagt om een flexibel gebouw. In de nieuwe situatie worden in de school ruimtes gecreëerd voor flexibele leer- en studiepleinen. Hier kunnen leerlingen zelfstandig of in kleine groepjes aan de slag waardoor ze de kans krijgen vakoverstijgend te werken. Dit moet leerlingen stimuleren om hun eigen pad te volgen.

Naast toekomstbestendig onderwijs geeft de renovatie invulling aan KKC’s duurzaamheidsambities. Zo wordt het gebouw BENG en gasloos. Om dit te realiseren worden de gevels van het bestaande bouwdeel uit 1968 volledig na geïsoleerd en de kozijnen vervangen. Daarnaast is er bewust de voorkeur gegeven aan renovatie boven vervangende nieuwbouw om onnodige teniet doen van bestaande kwaliteit te voorkomen.

Fase 2 is parallel aan fase 1 gestart en omvat de renovatie van het bestaande bouwdeel uit 1968, de nieuwbouw uitbreiding op het achterplein en interne uitbreiding van de binnentuin tot een studiecentrum. De bedoeling is dat deze fase met de ingang van het nieuwe schooljaar in gebruik zal worden genomen.

Arend Smit, bestuurder van het KKC over de ingebruikname: “We zijn ontzettend blij met de ingebruikname van fase 1. Leerlingen en medewerkers kunnen al voor een aantal vakken gaan genieten van het nieuwe gebouw. Ons doel is om onze leerlingen de beste manier van onderwijs te geven en dit gebouw biedt daar de mogelijkheid toe.”

Vincent Wammes, projectleider bij Dura Vermeer: “Het afronden van deze eerste fase is een wereldprestatie. Vanaf de selectie als bouwteampartner hebben wij ons met onze partner Lomans voor de installaties vastgebeten in dit project en daad bij het woord gevoegd. Het proces vroeg een intensieve samenwerking met zowel onderaannemers als met de opdrachtgever en haar adviseurs. Doordat wij als bouwteampartner aan de voorkant deze samenwerking transparant zijn aangegaan hebben we dit op de vloer kunnen waarmaken. Met het afronden van deze fase verwelkomen wij het KKC in het voorproefje van hun nieuwe pand en zetten wij alles op alles om ook de tweede fase tot een succes te maken.”

Dennis Tonningen, projectmanager bij abcnova en al vanaf de initiatieffase betrokken: “Wij, bij abcnova moeten zorgen voor een heldere organisatie, communicatie, coördinatie en samenwerking met alle betrokken. Deze eerste fase is in krap 5 maanden tijd gerealiseerd. Dit was zonder de slagvaardigheid van zowel Dura Vermeer als van het KKC en de Stichting Keizer Karel niet mogelijk geweest. Ik ben ontzettend trots op de samenwerking met de school, het schoolbestuur en Dura Vermeer in deze eerste fase. Iedereen heeft keihard gewerkt en samen hebben we ervoor gezorgd dat we deze eerste fase kunnen afronden. Ik kijk uit naar fase 2 en weet zeker dat we met dit fantastische team een mooi eindresultaat gaan neerzetten!” 

Keizer Karel College render

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Ingebruikname fase 1 uitbreiding Keizer Karel College Amstelveen
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.