• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

It Swettehûs in de schijnwerpers

26 oktober 2022

It Swetteûs in de schijnwerpers: deze circulaire parel shined met een mooi artikel, waarvoor college Robert ter Riet geïnterviewd is, in Bouwen in het Noorden N98 én is genomineerd voor de houtbouwprijs 2022!

Het nieuwe brugbedieningscentrum in Leeuwarden bestaat voor 44% uit hergebruikte materialen. Daarnaast is 12% van de toegepaste materialen biobased. Hergebruikte meerpalen van Basralocus vormen de basis van It Swettehûs. De palen zijn toegepast in de constructie als dragende kolommen. Daarnaast zijn de meerpalen als planken verzaagd en zowel binnen als buiten toegepast voor de gevel- en plafondbekleding en als zonwering in de vorm van lamellen. Het hout is zowel constructief en bouwkundig, maar ook esthetisch toegepast. De diverse houtsoorten spelen een grote rol in de uitstraling van het gebouw. Hierdoor is het een inspiratie voor de omgeving.

Robert ter Riet, contractmanager bij abcnova in het artikel: “Duurzaamheid en circulariteit stokt vaak in de realisatie. Het geld blijkt er niet te zijn, of de ambitie wordt afgezwakt. Bij dit project hadden we al bij de uitvraag een goed gevoel over de kans van slagen. Provinsje Fryslân wist de ambitie hier vanaf dag één waar te maken, dat vind ik stoer.”

We, en in het bijzonder collega’s Robert ter Riet en Ylze Lindeboom, zijn ontzettend trots op de realisatie van dit duurzame icoon en op onze samenwerking met Provinsje Fryslân, Bouwgroep Dijkstra Draisma en GEAR architecten.

abcnova was in opdracht van de Provincie Fryslân verantwoordelijk voor de projectbeheersing, het risicomanagement, contractmanagement (UAV-GC) en het technisch management. Voor de uitvoeringsfase waren wij, inclusief het toetsteam, gecontracteerd voor de kwaliteitscontrole. 

Stem hier voor de Houtbouwprijs 2022!

Klik op onderstaande afbeelding om het volledige artikel in Bouwen in het Noorden te lezen. 

Swettehus houtbouwprijs en artikel website1

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
It Swettehûs in de schijnwerpers
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.