• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Kindcentrum ten Boer, een gebouw dat uitnodigt tot ontmoeting

20 april 2021

Bouwen in het Noorden schreef een mooi artikel over een van de projecten waar wij enorm trots op zijn, namelijk Kindcentrum ten Boer. 

Kindcentrum Ten Boer biedt onderdak aan een openbare basisschool (De Huifkar), een Christelijke basisschool (cbs de Fontijn), een peuterspeelzaal, een kinderdagopvang en een buitenschoolse opvang. Ongeveer 400 kinderen uit het Groningse Ten Boer gaan sinds eind oktober 2020 naar het nieuwe kindcentrum van hun dorp.

Energieneutraal (ENG)

De gemeente Groningen, gebouwheer van het kindcentrum heeft grote duurzaamheidsambities. Het gebouw, met een oppervlakte van 3.064 m2 BVO is volledig energieneutraal (EPC=0), uiteraard gasloos, voldoet het aan kwaliteitskader onderwijshuisvesting Ruimte OK en gemiddeld aan de eisen van Frisse Scholen klasse B. Het kindcentrum heeft een gemiddelde GPR score gehaald van 8,3. Hiermee is zo een toekomstbestendige en gezonde werk- en leeromgeving gecreëerd. Omdat Ten Boer in het aardbevingsgebied valt is het kindcentrum aardbevingsbestendig gebouwd.

In het artikel komen de verschillende partijen die betrokken zijn bij de realisatie van de nieuwbouw aan het woord. Dennis van der Veen, die in opdracht de gemeente Groningen de directievoerders rol op zich nam, vertelt meer over de aard van het project en de voorwaarden van de bouw. Onze collega Marcel Smit was in de uitvoering verantwoordelijk voor het toezicht. 

Klik op de afbeelding voor het lezen van het artikel of lees het artikel hier

Kindcentrum ten boer

 

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Kindcentrum ten Boer, een gebouw dat uitnodigt tot ontmoeting
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.