• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Koopovereenkomst Ymere en Ballast Nedam Development getekend

22 juli 2021

De koopovereenkomst met Ymere en Ballast Nedam Development is getekend, een mooie stap in de gebiedsontwikkeling van Groenoord in Leiden.

Na het doorlopen van een tenderprocedure heeft Woningcorporatie Ymere de ontwikkelrechten van Groenoord fase 2 en 3 in Leiden verkocht aan Ballast Nedam Development. Gezien Ymere zich richt op de Metropoolregio Amsterdam, behoort Leiden niet tot hun werkgebied. De locatie past daarom niet langer in de strategie van Ymere en heeft besloten deze grondpositie te verkopen.

Op de plek waar zich voorheen de Groenoordhallen bevonden, worden nu woningen gerealiseerd. In 2012 zijn de eerste woningen van fase 1 door Ymere opgeleverd. Het plan voor fase 2 en 3 zal nu door Ballast Nedam Development samen met de gemeente Leiden verder worden uitgewerkt.

De contractovername waarbij Ballast Nedam Development alle rechten en plichten overneemt van Ymere inzake de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Leiden zal na een positief besluit door het college van B&W worden overgedragen. Naar verwachting zal dit in het najaar van 2021 plaatsvinden.

abcnova was in opdracht van Ymere als adviseur verantwoordelijk voor de tenderstrategie en de begeleiding van de tender

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Koopovereenkomst Ymere en Ballast Nedam Development getekend
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.