• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

MFO II EUR heeft BREEAM-NL Outstanding behaald

15 november 2021

Het nieuwe Multifunctionele Onderwijsgebouw (MFO II) van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft BREEAM-NL Outstanding behaald (volgens de classificatie ‘Nieuwbouw en Renovatie Ontwerpcertificaat BREEAM-NL’). Hiermee is MFO II, met de tussentijdse beoordeling, het op één na duurzaamste onderwijsgebouw in Nederland als het gaat om duurzame gebouwprestaties en behoort het tot de top 5 van de duurzaamste nieuw gebouwde onderwijsgebouwen in Nederland. Wat ons betreft dus zeker een project om in de schijnwerpers gezet te worden. 

De plannen voor deze nieuwbouw maken onderdeel uit van het programma Campus in Ontwikkeling, dat enige jaren geleden door EUR is geïntroduceerd om een plek te creëren waar het fijn studeren, werken en ontspannen is. Vanwege de enorme groei was er behoefte aan extra onderwijsruimte die flexibel aan te passen is aan de manier waarop onderwijs gegeven wordt.  

De duurzaamheidsambities van dit project zijn groot. Zo wordt het gebouw meer dan energieneutraal, komt er een innovatief ventilatiesysteem, wordt het klimaatbestendig en is het straks flexibel in te zetten. In het ontwerp komen tevens groene en natuurlijke elementen terug. Zo is er gebruik gemaakt van de principes van Biophilic design en van zoveel mogelijk gerecyclede materialen.

De ambitie van de Erasmus Universiteit is om BREEAM Outstanding te behalen, en dat is nu, al tijdens de tussentijdse beoordeling, gelukt! De score is nu 88,6%, de ambitie is om minimaal 90% te scoren en er wordt alles op alles gezet om dat te behalen.

Rol abcnova
abcnova verzorgt namens de opdrachtgever, Erasmus Universiteit Rotterdam, het project- en contractmanagement. In deze rol geeft abcnova leiding aan een toetsingsteam en zorgt dat per discipline de ontwerpstukken worden getoetst. abcnova zorgt ervoor dat de juiste personen bij de juist vraagstukken zijn aangehaakt en is hierbij een verbindende factor tussen de opdrachtgever en opdrachtnemer.

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
MFO II EUR heeft BREEAM-NL Outstanding behaald
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.