• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Oplevering herontwikkeling iconisch voormalig V&D pand - Department Eindhoven

23 december 2021

Gisteren is Department in Eindhoven opgeleverd. Het iconische voormalige V&D pand in het hart van de stad is herontwikkeld tot een broedplaats van innovatie waarbij retail, kantoren en horeca van in totaal zo’n 11.115 m2 bvo samenkomen.

Het voormalige V&D pand kent een lange geschiedenis. Om deze reden heeft de architect Kentie & Partners ervoor gekozen om de bestaande constructie van het pand intact te houden en de oorspronkelijke constructie weer zoveel mogelijk zichtbaar te maken. Het gebouw is voorzien van een vliesgevel met veel glas. Om meer licht en ruimte te creëren in de winkelstraat zijn de bovenste twee lagen het oorsronkelijke pand volledig gesloopt, te weten de voormalige La Place en de bovengelegen installatieverdieping. Hiervoor in de plaats is een terugliggend dakpaviljoen gerealiseerd met rondom een terras en een mos-sedumdak om zo bij te dragen aan de vergroening en waterbuffer in de binnenstad.

De kelder is in tact gebleven en is omgetoverd tot fietsenstalling, opslag en technische ruimten t.b.v. het gehele gebouw. Op de begane grond en de eerste verdieping hebben winkels als Costes en Footlocker (één woord) hun intrede gedaan. Op de vierde en vijfde verdieping heeft Happy Horizon hun nieuwste locatie ingericht. Van daaruit hebben zij een mooi uitzicht over de binnenstad.   De nieuwe entree van de kantoorruimten op de hoger gelegen verdiepingen is gepositioneerd  aan de Vrijstraat, ter hoogte van de Nieuwe Emmasingel.

abcnova heeft in de herontwikkeling de belangen van opdrachtgever MN behartigd, en heeft het gehele proces begeleid van scenarioanalyse en haalbaarheidsstudie tot en met de oplevering en nazorg. Vanaf de eerste analyses en studies was abcnova betrokken bij de herontwikkeling. abcnova heeft samen met het ontwerpteam en MN het definitief project uitgewerkt van ontwerp tot en met de realisatie  voor de beoogde herontwikkeling van het V&D pand. Daarnaast heeft abcnova  bijgedragen aan het aanvragen en verkrijgen van alle benodigde vergunningen , het aanbesteden en contracteren van de aannemer als bouwteampartner en hoofdaannemer voor het uitwerkings- en realisatietraject en het voorbereiden en begeleiden van de sloopwerkzaamheden. Daarnaast hebben we de huurderswensen in het ontwerp en de realisatie geintegreerd  en hebben we de opdrachtgever bij de totstandkoming van de huurovereenkomsten ondersteund. In het realisatietraject heeft abcnova ook zorg gedragen voor het project-, contract- en kwaliteitsmanagement.

John van Geffen, projectmanager bij abcnova: “Wij zijn enorm content dat we dit aansprekende gebouw hebben mogen opleveren. Wij zijn van start tot finish  betrokken geweest bij deze herontwikkeling, dat maakt een dag als vandaag extra speciaal. Ik ben trots op de plezierige en professionele  samenwerking met MN, het ontwerpteam, hoofdaannemer Heerkens van Bavel en installateur Hoppenbrouwers. Ik ben ervan overtuigd dat alle gebruikers, zowel de huurders als bezoekers, veel plezier gaan beleven aan dit prachtige, duurzame en veelzijdige gebouw, straks en in de verre toekomst.”

Na de oplevering  gaan de huurders aan de slag met de inrichting van hun winkels, horeca of kantoorruimte, waarna zij in de loop van 2022 hun deuren zullen openen.

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Oplevering herontwikkeling iconisch voormalig V&D pand - Department Eindhoven
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.