• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Provinciehuis Groningen volgend jaar van het gas af

09 september 2019

Provincie Groningen liet vorige week weten dat het Provinciehuis Groningen vanaf volgend jaar zomer volledig van het gas af is. En dat is vroeger dan gepland.

De provincie Groningen heeft grote duurzaamheidsambities. Een gasloos provinciehuis is voornamelijk door de leeftijd en het monumentale karakter uniek. De provincie Groningen loopt hierin voorop en geeft met deze ambitie het goede voorbeeld. Met de beoogde doelstelling kan de gaskraan in 2020 definitief dicht. Met deze maatregel wordt gemiddeld 250.000 m3 gas per jaar bespaard. Naast het realiseren van een gasloos provinciehuis wordt de gevel van het provinciehuis geoptimaliseerd en verduurzaamd. Met als resultaat duurzame en toekomstbestendige huisvesting.

abcnova is in opdracht van de provincie Groningen verantwoordelijk voor het projectmanagement en de inkoop- en aanbestedingsprocedures voor zowel de gevelrenovatie plus als gasloos.

Lees hier het nieuwsbericht van de provincie over de verduurzamingsmaatregelen: https://www.provinciegroningen.nl/actueel/nieuwsartikel/provinciehuis-groningen-vanaf-volgend-jaar-zomer-volledig-van-het-gas-af/

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Provinciehuis Groningen volgend jaar van het gas af
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.