• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Reevediep feestelijk geopend

14 maart 2019

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft donderdag in gezelschap van minister van Infrastructuur en Waterstaat mevrouw Cora van Nieuwenhuizen het Reevediep geopend. Deze nieuwe zijtak van de IJssel, ten zuiden van Kampen, is aangelegd om de waterveiligheid in de regio Kampen-Zwolle voor de middellange termijn te borgen. Met deze opening is het landelijke programma Ruimte voor de Rivier officieel afgerond. Dit programma bestaat uit 34 projecten langs de grote rivieren. Hierdoor is Nederland nu beter beschermd tegen overstromingen.

Ruimte voor de Rivier IJsseldelta

Het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta, met als opdrachtgevers Rijkswaterstaat en de provincie Overijssel, bestaat uit twee maatregelen die de waterveiligheid in de regio Kampen-Zwolle voor de middellange termijn borgt. Naast de aanleg van het Reevediep betreft dit de Zomerbedverlaging Beneden-IJssel, waarbij de rivier over een lengte van 7,5 kilometer tussen de Molenbrug en de Eilandbrug is verdiept.

Naast het verbeteren van de waterveiligheid wordt ook een bijdrage geleverd aan de ruimtelijke kwaliteit. In vijf uiterwaarden zijn de natuurwaarden versterkt. De gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid, waarvan het Reevediep onderdeel is, combineert het realiseren van de waterveiligheid met de aanleg van zo'n driehonderdvijftig hectare nieuwe deltanatuur, nieuwe wandel-, struin- en fietspaden en een vaargeul voor de recreatievaart.

abcnova vervulde in het projectteam aan opdrachtgeverszijde in de uitvoeringsfase de rol van risicomanager.

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Reevediep feestelijk geopend
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.