• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Samen onder een leien dakje

30 juni 2021

Al sinds de jaren ‘70 zijn multifunctionele accommodaties (MFA’s) met meerdere gebruikers een populair gebouwtype. Om welke combinaties het ook gaat en hoe mooi de ideologie ook is om mensen bij elkaar te brengen, een MFA realiseren of renoveren vraagt van gemeenten, schoolbesturen en overige betrokken partijen om een andere aanpak dan sec het realiseren van een nieuwe school.

In onderstaand artikel, wat zojuist is gepubliceerd in Schooldomein, vertellen onze abcnova collega's Lara van den Bouwhuijsen, juridisch adviseur en Sytske Ypma, huisvestingsadviseur hoe je een duidelijke aanpak neerzet en afspraken met elkaar maakt om te komen tot een werkbare en haalbare exploitatie. Het is van belang afspraken goed vast te leggen en indien gewenst deze bij te stellen. Daarbij geldt dat het gemeenschappelijke doel steeds voor ogen blijft staan. Het klinkt allemaal logisch, maar waar begin je in zo’n proces?

Bij abcnova begeleiden we diverse gemeentes en schoolbesturen bij vraagstukken rondom MFA’s. Op basis van die ervaring maakten Lara en Sytske het stappenplan wat terugkomt in het artikel.

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen. Meer weten? Lara en Sytske sparren graag met u over de mogelijkheden. 

Artikel MFA abcnova web

 

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Samen onder een leien dakje
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.