• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Schoolbesturen werken samen aan vervangende nieuwbouw in Schothorst

11 maart 2021

De basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in Amersfoort zijn gemiddeld meer dan 40 jaar oud. Dit betekent dat de gebouwen toe zijn aan renovatie of vervangende nieuwbouw. Hiervoor heeft de gemeenteraad van Amersfoort ingestemd met het Integraal Huisvestingsplan (IHP). In het IHP is onder andere vastgesteld in welke volgorde de scholen worden vervangen. Het IHP wordt uitgevoerd door Samenfoort PO, een coöperatie van de gezamenlijke schoolbesturen primair onderwijs in Amersfoort. De schoolbesturen zijn bouwheer en zijn verantwoordelijk voor de vervanging van de schoolgebouwen. Zo ook in de wijk Schothorst. De scholen in de wijk, bestuurd door vier schoolbesturen, besloten de krachten te bundelen om vervangende nieuwbouw te realiseren. Een unieke aanpak en zeker een voorbeeld voor andere schoolbesturen.

Schooldomein publiceerde onderstaand artikel over dit unieke ontwerpproces en de samenwerking tussen alle betrokkenen. Wij zijn trots op onze betrokkenheid in het proces. Vincent Deuning en Sarah Heemskerk zijn als projectmanager en huisvestingsadviseur betrokken bij deze unieke opgave. 

Klik op de afbeelding voor het lezen van het artikel of lees het artikel hier

beeld 19 het atelier architecten 

Schooldoemein

 

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Schoolbesturen werken samen aan vervangende nieuwbouw in Schothorst
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.