• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Semester Start-Up BOSS TU Delft

03 oktober 2017

Op 8 september 2017 ontvingen wij ruim 60 studenten van de Technische Universiteit Delft bij ons project de Mariëngaerde te Warmond. De studenten zijn in augustus begonnen aan hun Master Management in the Built Environment. Als onderdeel van het vak Design & Construction Management hebben wij ze tijdens een bezoek aan ons project Mariëngaerde in Warmond  een eerste inkijk gegeven in de praktijk van projectmanagement.

Het project betreft de herbestemming en renovatie van het Mariëngaerde gebouw gelegen aan de Mgr. Aengentlaan 1-3 te Warmond. Het gebouw bestaat uit vier bouwlagen en een kapel. Het deels rijks monumentale gebouw dateert uit 1799 en is in de jaren meerdere keren gerenoveerd en verbouwd. Tot medio 2017 was het gebouw in gebruik als verzorgingstehuis. De nieuwe gebouweigenaar heeft voornemens om het gebouw te transformeren tot appartementen en enkele gemeenschappelijke bijeenkomstruimten.

De studenten werden in de kapel door ons opgewacht, waarna zij een introductie kregen over abcnova in het algemeen en het project in het bijzonder. Vervolgens mochten de studenten zelf aan de slag. Ze kregen de opdracht om tijdens de rondgang door het gebouw diverse foto’s te maken om zo hun kijk en aanpak op het projectmanagement voor dit project te visualiseren en na de rondleiding te presenteren.

In totaal pitchten 8 verschillende groepen hun plan van aanpak, wat vernieuwende inzichten opleverde. Hierop reflecterend gaven onze projectmanagers een kijk op hun manier van werken. De dag werd afgesloten met een borrel op de locatie.

We kijken terug op een leuke, leerzame middag, waarop wij de volgende generatie projectmanagers hebben mogen ontmoeten. Veel dank aan BOSS Students, voor het gezamenlijk organiseren van deze inspirerende middag.

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Semester Start-Up BOSS TU Delft
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.