• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Sloop OBS De Zevensprong startsein voor uniek scholenproject gemeente Amersfoort

13 juli 2021

Vandaag is op symbolische wijze gestart met de sloop van OBS De Zevensprong van Stichting Meerkring in de wijk Schothorst, Amersfoort. De sloop is het startschot van de eerste vier schoolprojecten die op basis van het Integraal Huisvestingsplan aan de beurt zijn voor vervangende nieuwbouw.

Sloop OBS De Zevensprong 2

In de wijk Schothorst zijn er zeven scholen, bestuurd door vier schoolbesturen, die vanwege veroudering vervangen moeten worden. De vier schoolbesturen, Stichting Meerkring (openbaar en algemeen bijzonder), KPOA (katholiek), PCBO Amersfoort (protestants-christelijk) en CorDeo Scholengroep (gereformeerd), besloten de krachten te bundelen en samen te werken aan vervangende nieuwbouw. Een unieke aanpak dus, waarbij de scholen in één bouwstroom kunnen worden gerealiseerd. Het project waarmee wordt gestart is de sloop van OBS De Zevensprong, waar ruimte wordt gemaakt voor Kindcentrum De Kei, die huisvesting zal bieden aan de gefuseerde scholen De Zevensprong en de Weesboom van Stichting Meerkring en kinderopvangorganisatie Ska.

Uiteraard waren collega’s Vincent Deuning, Sarah Heemskerk en Nick Verhoeven hierbij aanwezig. Sarah Heemskerk, projectmanager en huisvestingsadviseur bij abcnova“Ik ben heel blij dat het startsein vandaag is gegeven. Ik ben ontzettend trots op de unieke aanpak van dit project in Amersfoort, wat zeker een voorbeeld is voor andere schoolbesturen.”

abcnova is in opdracht van de vier schoolbesturen verantwoordelijk voor het projectmanagement van het gehele traject van de vier nieuwe schoolgebouwen en begeleidt zo ook de sloop van OBS De Zevensprong.

In dit artikel in Schooldomein lees je meer over het unieke ontwerpproces en de samenwerking tussen alle betrokkenen.

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Sloop OBS De Zevensprong startsein voor uniek scholenproject gemeente Amersfoort
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.