• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Gemeentehuis Woerden in opbouw

09 mei 2017

Aannemer bouw gemeentehuis definitief bekend

Het Woerdense gemeentehuis was te groot, in slechte staat en niet van deze tijd. Na maanden van strip- en sloopwerkzaamheden, neemt aannemer BAM Bouw en Techniek uit Bunnik op 1 juni 2017 het stokje over van Lek sloopwerken.

Burgemeester Victor Molkenboer: “In plaats van donker en opgesloten, wordt het gemeentehuis transparant en open met veel glas.”

Ingrijpende renovatie

Samen met de betrokken medewerkers zet collega Bart Atema de stappen naar een ingrijpende renovatie, voor 400 medewerkers, de introductie van het nieuwe werken én een aantrekkelijk en duurzaam gemeentehuis.

Social return

Projectleider Bart Atema: “BAM scoorde met een lage CO2 footprint, een slim vervoer- en toeleverplan en een ambitieus afvalrecyclingprogramma. In samenwerking met Ferm Werk worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt betrokken en start BAM tijdens de bouw met het concept ‘Leerling bouwplaats’. Dit betekent dat leerlingen op de bouwplaats met een werk- en leertraject opgeleid worden.”

Budgetneutraal en duurzaam

Bart Atema begeleidt namens de gemeente Woerden de gehele renovatie en voldoen daarbij aan de wens om budgetneutraal en duurzaam te renoveren. Bij de strip- en sloopwerkzaamheden werd bijvoorbeeld 98% van de vrijkomende materialen hergebruikt en binnen een straal van 25 km verwerkt.

Het gebouw gaat na de renovatie van een G+ energielabel naar een A+ label. Dit door het gebruik van ledverlichting, zonnepanelen, een WKO en energiezuinige installaties. Via Ferm Werk wordt minimaal 5% social return op de werkzaamheden toegepast.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de renovatie van het Woerdense gemeentehuis? Neemt u dan contact op met Bart Atema.

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Gemeentehuis Woerden in opbouw
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.