• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Succesvolle én toekomstbestendige gebiedsontwikkelingen door eigenaarschap

30 september 2020

Gebiedsontwikkelingexpert en partner bij abcnova, Jurriën de Jong schreef een artikel over de belangrijke rol van eigenaarschap in gebiedsontwikkelingen voor SERVICE Magazine. Het jaarblad van SERVICE, de studie- en alumni verenging van de TU Eindhoven: Urban Systems and Real Estate. 

In “Panorama Nederland” verbeeldt het College van Rijksadviseurs een toekomstperspectief voor de ruimtelijke inrichting van Nederland. Het laat zien hoe de grote maatschappelijke vraagstukken van nu, zoals klimaatverandering, energietransitie of stedelijke concurrentiekracht, de sleutel kunnen zijn voor gewenste structurele verbeteringen in de toekomst. Deze complexe ruimtelijke veranderopgaven hangen als een zwaard van Damocles boven het hoofd van onze sector. De komende jaren worden honderden gebieden op de schop genomen om toe te werken naar een duurzaam gebouwde omgeving. Niemand kan alleen deze opgaven tot een goed einde brengen. Intensieve samenwerking tussen verschillende partijen is hiervoor een vereiste. Dit vraagt om verandering in aanpak en rollen van partijen, maar in het bijzonder om meer eigenaarschap van de verschillende partijen.

Jurriën laat in het artikel zien dat in een wereld die snel verandert op het vlak van ruimtelijke inrichting het van groot belang is om het eigenaarschap van de belangrijkste stakeholders in gebiedsontwikkeling centraal te stellen. Hierdoor worden participatie, innovatiekracht en creativiteit optimaal gestimuleerd. Hoe? Dat leest u in onderstaand artikel door op de foto te klikken. 

SERVICE magazine 2020 1

Lees hier het gehele SERVICE magazine 

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Succesvolle én toekomstbestendige gebiedsontwikkelingen door eigenaarschap
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.