• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Upgreen: kostenneutraal verduurzamen

12 september 2017

Gemeentelijke kantoren moeten vóór 2023 minimaal over energielabel C beschikken. Zestig procent van de gebouwen beschikt al over een C-label of beter. Volgens de berekeningen van Upgreen moet nog steeds 900.000 m2 aan gemeentelijke kantoorruimten een verplichte labelsprong maken. Doordat Upgreen breder naar de duurzaamheidsopgave kijkt, kunnen gemeenten kostenneutraal verduurzamen.

Op het VNG Congres van 13 en 14 juni in Goes lanceerden wij samen met DGMR de website www.upgreen.nl. Ons doel: gemeenten helpen met hun verduurzamingsvraagstuk. Ook gaan we graag het gesprek met u aan over een duurzame huisvestingstoekomst.

Energie is slechts een van de elementen die Upgreen meeneemt in het advies. Door big data op een slimme manier te combineren, maakt Upgreen zichtbaar wat ruimtereductie oplevert en hoe productiviteit kan bijdragen. Juist dié combinatie zorgt ervoor dat de verplichte labelsprong een rendabele investering is.

Upgreen dashboard screen

abcnova en DGMR werken al langer samen. Recent realiseerden we een kostenneutrale oplossing voor projecten bij de gemeente Woerden en bij de RDW in Veendam. Ook deden we samen ervaring op bij Gasterra in Groningen en bij gemeenten als Almelo, Vlaardingen en Drechterland.

Heeft u behoefte aan een voorproefje? Op de website www.upgreen.nl kan elke gemeente zien hoe zij doordacht kan verduurzamen. Het interactieve dashboard toont per gemeente de investeringskosten én de besparing per vierkante meter bij een labelsprong naar C, naar A of zelfs naar Bijna EnergieNeutraal (BENG).

Een labelsprong wordt kostenneutraal door de energiebesparing en de mogelijkheden van ruimtereductie mee te rekenen. Daarnaast krijgt u als gemeente inzicht in de productiviteitsstijging van medewerkers bij een beoogde labelsprong.

Meer weten of een afspraak maken? Ook hiervoor verwijzen wij u naar de website van www.upgreen.nl.

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Upgreen: kostenneutraal verduurzamen
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.