• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Visie op onderwijshuisvesting

31 oktober 2018

‘Het binnenklimaat is onvoldoende, normbekostiging met 40% omhoog, de markt is oververhit, BENG-ENG-Aardgasloos’, zomaar wat kreten die we dagelijks tegenkomen als het gaat om onderwijshuisvesting. Wat is het effect? Hoogstwaarschijnlijk een onrustig gevoel. Wij herkennen dit en weten als geen ander dat er op dit moment veel gebeurt. Of u nu aan de bestuurderstafel zit, een school leidt of voor de klas staat, feit is dat er veranderingen aankomen.

Om tot een gedragen route te komen is gezamenlijke verantwoordelijkheid van en tussen onderwijs en overheid essentieel. Huisvesting gaat niet alleen meer over één school, maar maakt onderdeel uit van meerdere ontwikkelingen op dorps-, stads- en regioniveau waar allerlei wensen en eisen samen komen. Dit doordrenkt ook de wijze waarop wij als abcnova onze projecten samen met onze opdrachtgevers aanvliegen. Maar let wel, dit gaat niet zozeer over het gebouw. Nee, het gaat om onderwijs. Het zo goed mogelijk faciliteren van het onderwijsproces en er voor zorgen dat onderwijsgeld ook wordt besteed aan onderwijs.

Visie op onderwijsvastgoed
In ons magazine Visie op onderwijsvastgoed geven we u praktische handvatten hoe om te gaan met de aanpak van het duurzaamheidsvraagstuk. Zo delen wij onze visie omtrent de opgave die er ligt en hoe u deze met praktische tips kunt tackelen. Daarnaast laten we aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe andere gemeenten en onderwijsinstellingen met het verduurzamingsvraagstuk aan de slag zijn gegaan. Laat u inspireren!

Lees het magazine hier of klik op de afbeelding. 

ABCnova Magazine Onderwijshuisvesting duurzaamheid web

Wilt u direct verder praten over dit onderwerp, neem dan contact op met het onderwijshuisvestingsteam in Assen, Utrecht of Amsterdam, wij wisselen graag kennis uit over dit onderwerp.

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Visie op onderwijshuisvesting
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.