• abcnova nieuws

    Wij houden u graag op de hoogte

Voorlopig ontwerp Cultuurcluster Delfzijl klaar

15 oktober 2021

Het voorlopig ontwerp voor de nieuwbouw van Cultuurcluster Delfzijl is klaar! Het ontwerpteam, gevormd door De Zwarte Hond, bestaat verder uit Theateradvies bv, Zonneveld Ingenieurs, DGMR, abtWassenaar, Total Cost en Vos Ontwerpstudio. Zij kunnen, wanneer de raad daarmee instemt, toewerken naar het definitieve ontwerp. Voor de gemeente Eemsdelta was het behouden van het karakter van de oude vestingstad en de nabijheid van de haven belangrijk. Met het voorlopig ontwerp kunnen de stad en haar inwoners zich nu steeds meer gaan verheugen op een prachtig gebouw en een mooie toevoeging aan de stad.

Op de plek van het huidige theater De Molenberg, de bibliotheek en partycentrum De Bolder herrijst een nieuw concept. Hierin komen het nieuwe theater en de openbare bibliotheek samen. Partners van het IVAK - de culturele netwerkorganisatie van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum – kunnen gebruik maken van ruimtes binnen het complex. Met de bundeling van de drie organisaties krijgt de gemeente Delfzijl een ontmoetingsplek met élan, waar dans, theater, muziek, cursussen, lezen, bijeenkomsten, werk- en studieplekken elkaar vinden én versterken.

abcnova levert voor gemeente Delfzijl de projectleider die het proces begeleidt. Zo heeft onze projectleider samen met de betrokkenen een gedragen Programma van Eisen opgesteld. Dit programma van eisen is getoetst op financiële haalbaarheid en ruimtelijke mogelijkheden en is daarop afgestemd. Ook is onderzocht wat de exploitatiegevolgen voor de diverse scenario’s zijn. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een gedegen integraal voorstel waarop de gemeenteraad haar besluit heeft kunnen baseren. Onze projectleider begeleid het ontwerp- en realisatietraject.

Deel dit bericht:

Wij houden u graag op de hoogte

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

Vul een voornaam in.
Vul een achternaam in.
Vul een (geldig) e-mailadres in.
Voorlopig ontwerp Cultuurcluster Delfzijl klaar
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.