Stadhuis

Almelo

Eén efficiënte locatie met ambitieuze duurzaamheidseis

Eén efficiënte locatie met ambitieuze duurzaamheidseis

Fotografie: Kraaijvanger en Bart van Hoek

De wens van de gemeente Almelo was om van meerdere locaties naar één (nieuwbouw) locatie over te stappen en een ‘huis voor de stad’ te realiseren. Belangrijk uitgangspunt is het werkplekconcept: de gemeente Almelo kiest voor Het Nieuwe Werken.

Meest duurzame stadhuis van Nederland

Voor de nieuwbouw staat klimaat neutrale exploitatie centraal, uiteraard is het behaalde BREEAM Excellent certificaat de kers op de taart. abcnova is bouw- en projectmanager van definitiefase tot en met ingebruikname, voorzitter van het ontwerpteam en verantwoordelijk voor de EU aanbesteding voor de bouw en de inrichting.

Betrokken specialisten

Het vaste projectteam wordt uitgebreid met (abcnova) specialisten op het gebied van BREEAM, de implementatie van Het Nieuwe Werken en de inrichting van het splinternieuwe gebouw.

Kenmerken

Het stadhuis omvat 20.400 m2 BVO en 20 bouwlagen. Het stadhuis telt 600 flexibele werkplekken en daarnaast kunnen meer dan 1000 mensen een plek vinden in vergaderruimtes, op overlegplekken, in de raadzaal en het personeelsrestaurant. In de parkeergarage is ruimte voor 100 auto’s.

Ecologie

Meer dan 1.000 m2 groen dak, waar een ecoloog ruimte heeft gemaakt voor vogels, bijen en diverse soorten planten.

Diensten #projectmanagement #directievoering-en-toezicht
Speciale expertises #het-nieuwe-werken #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Stadhuis
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.