BWRI
Gemeente
Midden-Groningen

Sappemeer

Voor BWRI van de gemeente Midden-Groningen wordt centrale nieuwbouw gerealiseerd in Sappemeer.

Voor BWRI van de gemeente Midden-Groningen wordt centrale nieuwbouw gerealiseerd in Sappemeer.

Voor BWRI van de gemeente Midden-Groningen wordt centrale nieuwbouw gerealiseerd in Sappemeer. BWRI staat voor Bedrijf Werk Re-integratie en Inkomen. BWRI begeleidt mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt en is een integraal onderdeel van de gemeente Midden-Groningen. Bij de centrale nieuwbouw worden drie huidige verouderde vestigingen samengevoegd in één gebouw wat zal zorgen voor efficiëntere bedrijfsvoering.

Het college abcnova gevraagd een haalbaarheidsonderzoek te doen. Uit het onderzoek blijkt dat nieuwbouw het meest passend is voor BWRI. De jaarlijkse huisvestingskosten zijn met nieuwbouw lager dan met het renoveren van de drie huidige panden. 

De nieuwbouw zal gerealiseerd gaan worden op de locatie van een van de huidige gebouwen aan de Molenraai. Dit gebouw zal gesloopt gaan worden. Parralel aan de nieuwbouw wordt tijdelijke huisvesting voor alle drie de bedrijfsonderdelen (werkplein, werkbedrijf en ontwikkelbedrijf) gerealiseerd. Het nieuwe BWRI gebouw van circa 6.000m² BVO wordt energieneutraal (ENG). Er zal gebruik worden gemaakt van een afwerkingsniveau en  materialisering gericht op de beperking van de onderhouds- en exploitatielasten.

Het ontwerpteam bestaat uit architect De Zwarte Hond Groningen, interieurarchitect SAX Architecten Groningen, installatie- en bouwfysica adviseur Vintis Installatieadviseurs Zoetermeer en adviseur constructies Sweco Groningen.

abcnova heeft een haalbaarheidsstudie uitgevoerd naar de huisvesting van BWRI en is verantwoordelijk voor het integrale proces- en projectmanagement, invoering van het AGW werkplekconcept, tijdelijke huisvesting en facilitaire ondersteuning.

 

Diensten #haalbaarheidsstudie #projectmanagement #procesmanagement
Speciale expertises #het-nieuwe-werken

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
BWRI Gemeente Midden-Groningen
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.