Cultuurhuis
De
Klinker

Winschoten

Binnenstedelijke ontwikkeling van een multifunctioneel gebouw

Binnenstedelijke ontwikkeling van een multifunctioneel gebouw

De gemeente Oldambt durfde de uitdaging aan om Winschoten te verrijken met een cultuurhuis waarin alle facetten van cultuur samen komen. Het 7.800 m2 grootte gebouw is ingevuld met een volwaardig theater (650 zitplaatsen) met toneeltoren, multifunctionele vlakke vloerzaal/filmhuis, (160 zitplaatsen), bibliotheek, muziek- en dansschool, lokale radio en TV omroep en horeca. Het cultuurhuis ligt aan de rand van het bestaande winkelhart. Hierdoor ontstaat een grote interactie met het publiek dat vrij binnen kan lopen.

Hoge esthetische ambitie

De ronde vormen, diverse vides, verschillende functies in het gebouw en de hoge eisen ten aanzien van akoestiek maken de nieuwbouw tot een prachtige uitdaging. De opdrachtgever streefde een hoge esthetische ambitie na met de wens om alle technische elementen zoveel mogelijk in de architectuur op te nemen. Hoewel een eerst blik op de tekeningen niet direct een complexe bouwopgave verraadde, maakte de architectuur, maar ook de hoge eisen ten aanzien van akoestiek alsmede licht- en geluidtechniek het realiseren van dit gebouw een uitdaging. Deze hoge ambitie heeft geleid tot een prachtig eindresultaat.

abcnova startte in 2010 en regisseerde het project- en bouwmanagement vanaf de ontwerpfase tot en met de oplevering en ingebruikname in 2015.

Diensten #projectmanagement #directievoering-en-toezicht

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Cultuurhuis De Klinker
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.