De
Nieuwe
N200

Rijksweg Haarlem-Amsterdam

Transformatie drukke verkeersweg tussen Haarlem en Amsterdam

Transformatie drukke verkeersweg tussen Haarlem en Amsterdam

De N200 voldeed niet meer aan de huidige maatstaven. Vanaf NS-station Halfweg tot in Amsterdam was onderhoud en transformatie noodzakelijk. 28 november 2020 is het project De Nieuwe N200 succesvol afgerond. 

Verkeersweg en stadsstraat

Veiligheid, beheerbaarheid en beschikbaarheid waren de itgangspunt bij het vervangen van de boezembruggen, ophogen van de dijk en vernieuwen van het asfalt. Daarnaast werden nieuwe drinkwaterleidingen en een ecopassage aangelegd. Voor een bijdrage aan de binnenstedelijke woningbouwplannen is de N200 ter hoogte van de ringweg A10 ingericht als stadsstraat.

Gebiedsontwikkeling Sloterdijk

Een katalysator voor de vernieuwing is het plan van het gemeentebestuur van Amsterdam, dat tot 2025 in totaal 52.500 woningen wil bouwen. Een flinke opgave die voor een belangrijk deel valt in Sloterdijk. Een industriegebied gelegen aan de westzijde van de stad dat de komende jaren zal veranderen naar een gebied met bedrijven, woningen, horeca en recreatie. Dit heeft grote invloed op de belasting van de N200, waardoor ook meer ruimte voor fietsers en voetgangers gecreëerd is. 

Unieke samenwerking

Wat dit project uniek maakt is de samenwerking tussen de verschillende opdrachtgevers. Deze werkzaamheden worden namelijk integraal aangepakt in een samenwerkingsverband tussen Rijkswaterstaat, de gemeente Amsterdam, Waternet en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Hierdoor was het mogelijk dit project in anderhalf jaar te realiseren. abcnova was binnen het project betrokken als coördinator projectbeheersing en o.a. verantwoordelijk voor het risico- en planningsmanagement.

Bekijk onderstaand filmpje waarin de betrokken partijen meer vertellen over dit unieke project en bekijk zelf hoe mooi het geworden is. 

Diensten #procesmanagement #gebiedsontwikkeling

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
De Nieuwe N200
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.