De
Porseleinen
Toren

Delft

In Delft aan de Nijverheidsstraat wordt De Porseleinen Toren met daarin 85 appartementen gerealiseerd.

In Delft aan de Nijverheidsstraat wordt De Porseleinen Toren met daarin 85 appartementen gerealiseerd.

Beelden: Orange Architects

In Delft aan de Nijverheidsstraat wordt De Porseleinen Toren met daarin 85 appartementen gerealiseerd. De Porseleinen Toren is onderdeel van de ontwikkeling Het Porseleinen Hof. In de zuidwestelijke uitloper van het spoorzonegebied genaamd Nieuw Delft wordt de vrijgekomen ruimte, na het ondergronds onderbrengen van de treinsporen, gefaseerd herontwikkeld. Het binnenstedelijke project is door Synchroon ontwikkeld en Redevco heeft het aangekocht.

De Porseleinen Toren wordt een vrijstaande woontoren met twaalf bouwlagen en in totaal 85 appartementen, bijbehorende algemene voorzieningen en ruimte voor horeca in de plint. De toren krijgt een porseleinen uitstraling, door gebruik van wit geglazuurd keramisch materiaal. Het gebouw wordt voorzien van een innovatief warmte- en koudesysteem en wordt bijna energieneutraal (BENG). De groene daktuin, waaraan ook een skybar voor algemeen gebruik grenst, zal bijdragen aan de nestelgelegenheid van diverse vogelsoorten en regenwater wordt vastgehouden op eigen kavel voordat het wordt afgevoerd naar de gracht.

abcnova heeft, in opdracht van Redevco, het technisch Due Diligence Report opgesteld. Het rapport geeft een overzicht van de kwaliteit van het gebouw vanuit technisch, infrastructureel en architecturaal oogpunt om potentiële technische problemen, risico’s en non-conformiteiten vast te stellen. Hierin is de conformiteit van het gebouw en omliggende percelen met regelgeving beoordeeld en is tevens de actuele kwaliteit van het projectdossier voor wat betreft het gebouw en de gebouwinstallaties beoordeeld om technische tekortkomingen en/of non-conformiteiten te identificeren. Op basis van onder andere het technisch Due Diligence Report heeft Redevco het nog te bouwen nieuwbouwproject aangekocht. In de uitvoeringsfase bieden we ondersteuning in de UO-fase (Uitvoeringsgereed Ontwerp) en zijn we verantwoordelijk voor het contractmanagement en kwaliteitsmanagement.

Diensten #due-diligence #contractmanagement #directievoering-en-toezicht

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
De Porseleinen Toren
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.