De
Waalsprong

Nijmegen

Gebiedsontwikkeling met karakter

Gebiedsontwikkeling met karakter

De Waalsprong in Nijmegen is een gebied dat bestaat uit diverse bedrijfsterreinen, een water- en recreatiegebied en diverse voorzieningen. De komende jaren worden er nog 6.000 van de 12.000 woningen ontwikkeld en er komt een nieuw winkelcentrum. abcnova heeft op verschillende manieren bijgedragen aan de transformatie van het gebied naar een nieuw stuk stad aan de oever van de Waal.

Intensieve communicatie met de stakeholders zoals de gemeente, bewoners en ondernemers, staat aan de basis van de ontwikkeling en de tevredenheid van de bewoners. Uiteindelijk zal de wijk aan ongeveer 35.000 inwoners van Nijmegen een thuis bieden. De Waalsprong bestaat uit verschillende deelgebieden die elk een eigen karakter hebben.

Rol van abcnova

De betrokkenheid van abcnova is gestart met de invulling van de directiefunctie van de grondexploitatiemaatschappij. Deze opdracht hield in het project een positieve impuls te geven, financieel een omslag te realiseren en het vertrouwen van de politiek terug te winnen. De basis hiervoor werd gevormd door een marktgerichte en flexibele ontwikkelstrategie. Vervolgens heeft abcnova een plan gemaakt voor de toekomst van de onderneming. Dit heeft geresulteerd in integratie van de Grondexploitatiemaatschappij in de gemeentelijke organisatie. Na afronding van dit traject is abcnova gevraagd om betrokken te blijven als adviseur van de gemeente en dealmaker. We zijn daarnaast betrokken bij het management van de verschillende deelprojecten.

Diensten #gebiedsontwikkeling #procesmanagement

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
De Waalsprong
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.