Drents
Museum

Assen

Realisatie Nieuwe Collectiepresentatie voor de vaste collectie in de binnenstad van Assen in het Drents Museum.

Realisatie Nieuwe Collectiepresentatie voor de vaste collectie in de binnenstad van Assen in het Drents Museum.

Het Drents Museum beschikt over een rijke collectie met topstukken als het meisje van Yde, de kano van Pesse maar ook de turfschuit van Vincent van Gogh. Het museum is landelijk toonaangevend met het organiseren van tijdelijke exposities in de nieuwbouw. Het is daarom tijd om ook voor de vaste collectie een toonaangevende presentatie te realiseren die eer doet aan de waarde van de collectie en tevens nieuwe doelgroepen aanspreekt. Daarom wordt er een Nieuwe Collectiepresentatie van de vaste collectie in de binnenstad van Assen gerealiseerd. Parallel aan deze uitwerking zal er, naast de aanpassingen als gevolg van de Nieuwe Collectiepresentatie, door de gebouweigenaar (Provincie Drenthe) een aantal gebouwaanpassingen worden doorgevoerd op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en toegankelijkheid.

abcnova is sinds 2018 betrokken bij dit project en verzorgt het project- en procesmanagement rondom de Nieuwe Collectiepresentatie van de vaste collectie. Wij verzorgen de Europese selectieprocedure van de interieur- en tentoonstellingsarchitect en stellen hiervoor de nodige projectkaders op zoals de begroting en het ruimteboek. Zo stellen wij het ruimteboek op basis van de inhoudelijke programma’s van eisen, investeringsoverzichten en planningen op. Selecteren we interieurarchitect(en) en adviseurs, begeleiden we in de ontwerpfase, vertalen we het ontwerp in contractdocumenten en -tekeningen, selecteren we (interieur) bouwers en realiseren we vaste- en losse inrichting inclusief oplevering. Tot slot zorgen we voor de afronding en nazorg van het project tijdens de onderhoudstermijn. 

Diensten #procesmanagement #projectmanagement

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Drents Museum
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.