Enexis

Groningen

De afdeling Klantenservice en de afdeling Grootzakelijk van Enexis Groep in Groningen zijn verhuisd, verbouwd en heringericht.

De afdeling Klantenservice en de afdeling Grootzakelijk van Enexis Groep in Groningen zijn verhuisd, verbouwd en heringericht.

De afdeling Klantenservice en de afdeling Grootzakelijk van Enexis Groep in Groningen zijn verhuisd, verbouwd en heringericht. In totaal zijn er 150 werkplekken verhuisd van het Winschoterdiep naar de Europaweg te Groningen. Samen met de gebruiker is er zorgvuldig gewerkt aan een passend en duurzaam interieurconcept.

Circulariteit
Circulariteit en duurzaamheid waren hét belangrijke thema in dit project. Zo zijn alle systeemplafonds in de grote ruimten, het complete bestaande inbouwpakket van voormalige gebruiker Ordina, de bestaande dichte systeemwanden en de isolatie wol hergebruikt. Zoveel mogelijk installaties zijn hergebruikt, zoals kabelgoten, verdeelinrichtingen, lichtsensoren, verlichtingsarmaturen, VAV-units, bestaand kanaalwerk, waterleidingen en afvoeren. Bij de werkplekken is meetbare luxwaarde in sensoren toegevoegd, wat energie bespaard. En op basis van duurzaamheid is er gekozen voor led-pendelarmaturen in de concentratiewerkplekken, overlegruimte en videoconference- en vergaderruimte.

Met innovatieve meet en regeltechniek is het mogelijk om bezettingsgraad van werkplekken en vergaderruimten te monitoren.

Petflessen en gemaaid bermgras als meubels
Bestaande meubels zoals de 150 bureaus zijn volledig circulair aangepast en oude akoestische panelen uit het Winschoterdiep zijn gemonteerd aan het plafond voor de akoestiek. Verder is bij de nieuwe meubels rekening gehouden met duurzaamheid. Zo zijn gerecyclede petflessen zijn verwerkt in meerdere stoelen en alle akoestische wanden en zijn de maatwerktafels gemaakt van gemaaid bermgras.

abcnova was verantwoordelijk voor het complete projectmanagement van de verhuizing, verbouwing en herinrichting. 

Diensten #projectmanagement
Speciale expertises #duurzaamheid #het-nieuwe-werken

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Enexis
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.