Gantel
de
Baak

Westland

Het ontwikkelen van woningen tussen de glastuinbouwbedrijven is een bijzonder proces. De unieke stedenbouwkundige eigenschappen van het Westland maken dat dit geen standaard ontwikkeling is.

Het ontwikkelen van woningen tussen de glastuinbouwbedrijven is een bijzonder proces. De unieke stedenbouwkundige eigenschappen van het Westland maken dat dit geen standaard ontwikkeling is.

Het project Gantel de Baak ligt tussen de Gantel en de Rijnsburgerweg in Naaldwijk, onderdeel van de gemeente Westland. Het betreffende project bestaat uit meerdere fasen, waarvan fase 1 inmiddels volledig is opgeleverd. Fase 2 betreft vrije kavels voor de particuliere zelfbouw, direct gelegen aan de vaarweg van de Gantel. Deze kavels zijn deels gerealiseerd en deels in verkoop.

Stedenbouwkundige visie

Fase 3 is in ontwikkeling, welke tussen de voorgaande fasen is gesitueerd. Voor fase 3 is een stedenbouwkundige visie in de maak, welke de basis is voor een nieuw, vast te stellen bestemmingsplan. De ontwikkeling van fase 3 kent een aantal uitdagingen, zoals de milieucontouren van omliggende bedrijven. Maar daarnaast zijn er ook een aantal (ruimtelijke) kansen die een positief effect kunnen hebben op de ontwikkeling. Naar verwachting zullen ca. 40 kavels uitgegeven gaan worden, projectmatig dan wel voor de particuliere zelfbouw.

Advies in realisatie stedenbouwkundig- en bestemmingsplan

abcnova voert het procesmanagement van dit project voor de Ontwikkelingsmaatschappij het Nieuwe Westland (ONW). Hieronder valt het aansturen van de processen om te komen tot een stedenbouwkundig plan en bestemmingsplan. Daarnaast zullen nog een aantal (milieukundige)onderzoeken moeten worden uitgevoerd. Ook deze processen worden begeleid door abcnova.

Bekijk hieronder een video over dit project. 

 

 

Diensten #gebiedsontwikkeling #procesmanagement

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Gantel de Baak
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.