Gebiedsontwikkeling
Groenoord

Leiden

Gebiedsontwikkeling in Leiden.

Gebiedsontwikkeling in Leiden.

In 2007 heeft Ymere de voormalige Groenoordhallen in Leiden aangekocht om een gebiedsontwikkeling tot stand te brengen en daarmee haar positie in Leiden uit te breiden. In 2012 zijn de eerste woningen van fase 1 door Ymere opgeleverd. Het plan voor fase 2 met maar liefst 18.747 m² te bebouwen oppervlak bestaat straks uit appartementen met een divers programma waaronder sociale huur, vrije huur, koopappartementen en bijbehorende (parkeer)voorzieningen. Voor fase 3, met zo’n 2.174 m² te bebouwen oppervlak, is er de ambitie om hoofdzakelijk eengezinswoningen te realiseren. Gezien Ymere zich richt op haar kernregio, de Metropoolregio Amsterdam, behoort Leiden niet langer tot hun werkgebied. De locatie past daarom niet in haar strategie en is verkocht aan Ballast Nedam Development.

abcnova was in opdracht van Ymere als adviseur verantwoordelijk voor de tenderstrategie en de begeleiding van de tender. Er is gekozen voor een ‘as is, where is’ strategie.

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Gebiedsontwikkeling Groenoord
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.