Harmelerwaard

Woerden

De Vereniging Harmelerwaard 3.0 heeft zorgen over de toekomstbestendigheid van het glastuinbouwgebied in de Harmelerwaard. Er wordt een verkenningsstudie gestart om het perspectief te onderzoeken.

De Vereniging Harmelerwaard 3.0 heeft zorgen over de toekomstbestendigheid van het glastuinbouwgebied in de Harmelerwaard. Er wordt een verkenningsstudie gestart om het perspectief te onderzoeken.

De Vereniging Harmelerwaard 3.0 heeft zorgen over de toekomstbestendigheid van het glastuinbouwgebied in de Harmelerwaard. Deze zorgen heeft vereniging aan het college van de gemeente Woerden voorgelegd. Kort samengevat vormen zowel de verduurzamingsopgave als bedrijfseconomische beperkingen een bedreiging voor de toekomst van het glastuinbouwgebied. Bedrijfseconomisch vormt het gebrek aan schaalvergrotingsmogelijkheden een probleem. Op het vlak van duurzaamheid is de overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen, mede door het gebrek aan schaalvergrotingsmogelijheden, complex. In het afgelopen jaar heeft het college, in samenwerking met de provincie, met de glastuinbouwers gesproken over deze zorgen en de mogelijkheid van het uitvoeren van een verkenningsstudie naar het toekomstperspectief van de Harmelerwaard. Deze verkenningsstudie wordt nu gestart om het perspectief te onderzoeken.

abcnova verzorgt het strategisch procesmanagement gedurende de verkenningsstudie in opdracht van de gemeente Woerden. In deze rol zijn wij verantwoordelijk voor het onderzoeken van de mogelijke toekomstperspectieven van de Harmelerwaard. Een complexe opgave waarbij participatie, belang en financiële randvoorwaarden meespelen bij de omgeving, eigenaren en gebruikers, maar ook bij de gemeente Woerden, gemeente Utrecht en provincie Utrecht.

Diensten #gebiedsontwikkeling #procesmanagement

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Harmelerwaard
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.