Hart
van
Zuid

Wijchen

abcnova heeft de gemeente Wijchen geadviseerd met als doel om samen met de stakeholders van initiatief- naar realisatiefase te komen betreffende het opknappen van het gebied het Hart van Zuid.

abcnova heeft de gemeente Wijchen geadviseerd met als doel om samen met de stakeholders van initiatief- naar realisatiefase te komen betreffende het opknappen van het gebied het Hart van Zuid.

Het project Hart van Zuid heeft als doel het winkelcentrum Zuiderpoort en de omliggende woningen en voorzieningen klaar te maken voor de toekomst. Het initiatief was om het betreffende gebied onder handen te nemen door het aanpakken van (verouderd) vastgoed en het opwaarderen van de openbare ruimte. Dit betrok onder andere de bouw van een multifunctionele accommodatie met een basisschool, kinderopgang en medisch kluster. De toenemende gelegeheidsbezoekers moeten zorgen voor meer bezoekers aan het winkelcentrum en een impuls van de wijk. 

Er zijn al verschillende onderzoeken gedaan naar demografie, belangen van stakeholders en behoeften in de wijk, maar door verschillende belangen en idealen van alle stakeholders, kwam het nooit van de grond. 

abcnova heeft de gemeente Wijchen geadviseerd met als doel om samen met de stakeholders van initiatief- naar realisatiefase te komen. Hart van Zuid is een initiatief van meerdere partijen, waaronder Stichting Kans & Kleur, Ondernemersvereniging en winkelcentrum Zuiderpoort, Hazenberg Vastgoed, Woningcorporatie Talis en de gemeente Wijchen. Aan abcnova de taak om middels financiële berekeningen, gesprekken en interactieve sessies met alle betrokken partijen, en met begrip voor onderlinge belangen, een aanpak te creëren om de volgende stap te zetten naar een toekomstbestendige wijk. 

Diensten #gebiedsontwikkeling

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Hart van Zuid
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.