Hollandse
Meesters

Amstelveen

In Amstelveen ontwikkelt gebiedsontwikkelaar AM Hollandse Meesters, een wooncomplex met 303 huur- en koopappartementen. Redevco heeft de huurtoren van AM aangekocht.

In Amstelveen ontwikkelt gebiedsontwikkelaar AM Hollandse Meesters, een wooncomplex met 303 huur- en koopappartementen. Redevco heeft de huurtoren van AM aangekocht.

In Amstelveen ontwikkelt gebiedsontwikkelaar AM Hollandse Meesters, een wooncomplex met 303 huur- en koopappartementen variërend van 40m2 tot 185m2. Het moet een groene en gezonde plek worden om te wonen, nabij het centrum van Amstelveen. Het gebouw krijgt twee torens, één voor de koopwoningen (131) en de ander voor de huurwoningen (172), elk met een eigen ingang. Redevco heeft de toren met huurwoningen aangekocht van AM. Onder het gebouw komt een tweelaagse parkeergarage. De naam “Hollandse Meesters” is een link naar de naastgelegen Schildersbuurt, waar de straatnamen zijn vernoemd naar beroemde Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw.

Groen en gezond
Het complex krijgt een gezamenlijke binnentuin met veel groen en het gebouw heeft een enorme hoeveelheid lichtinval. Op de daken komen zonnepanelen en een waterbuffer die water langzaam afvoert, wat tevens voor verkoeling van het gebouw zorgt. Daarnaast maakt het gebouw ook gebruik van een Warmte-Koude Opslag (WKO). De combinatie van technieken zorgt voor een energiezuinig gebouw. Voor de gezondheid van bewoners zal het gebouw gaan voldoen aan de WELL Building standard, een keurmerk dat de gezondheid in gebouwen meet en monitort. Het gebouw moet flexibel kunnen worden ingezet zodat ruimtes kunnen veranderen. Naast woonruimte is er ook werkruimte, wasruimte, een fietsenstalling en buitenruimte. Bewoners kunnen gebruik maken van gedeelde elektrische (bak)fietsen, scooters en auto’s.

abcnova is, in opdracht van, Redevco verantwoordelijk voor de technische kwaliteitsbewaking en contractmanagement tijdens het ontwerptraject en de realisatie van de toren met huurwoningen.

Diensten #contractmanagement
Speciale expertises #duurzaamheid

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Hollandse Meesters
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.