Huis
van
cultuur
en
bestuur

Midden-Groningen

Een plek voor inwoners van de gemeente Midden-Groningen, waar ze terecht kunnen voor theater, muziek, kunst, lezen, taal, bestuur en gemeentelijke dienstverlening.

Een plek voor inwoners van de gemeente Midden-Groningen, waar ze terecht kunnen voor theater, muziek, kunst, lezen, taal, bestuur en gemeentelijke dienstverlening.

Na een gemeentelijke herindeling zijn de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde samen gegaan als één gemeente: Midden-Groningen. In 2017 is er besloten om in Hoogezand de centrale huisvesting te realiseren voor de ambtelijke en bestuurlijke organisatie. De gemeente Midden-Groningen heeft deze kans aangegrepen om meer te doen dan enkel de eigen organisatie te vestigen en koos voor een andere aanpak: een huis van cultuur en bestuur.

Cultuur en bestuur komen samen
Met het huis van cultuur en bestuur is een plek gebouwd voor de inwoners van de fusiegemeente. Hier kunnen ze terecht voor theater, muziek, kunst, lezen, taal, bestuur en gemeentelijke dienstverlening. Of zoals burgemeester Adriaan Hoogendoorn het bij het hoogste punt in september zo mooi verwoordde: "Dit gebouw wordt straks een ontmoetingsplek waar inwoners én medewerkers elkaar vinden en samen van Midden-Groningen een levendige gemeente maken."

Rol abcnova 
abcnova is sinds 2019 betrokken bij de nieuwbouw en was verantwoordelijk voor het algehele projectmanagement. Wij gaven daarnaast leiding aan het ontwerp- en uitvoeringstraject en de implementatie van Activiteit Gericht Werken (AGW) in de organisatie. 

Gemeente Midden-Groningen liet onderstaande video maken door bouwwebcam.nl, wat een mooi beeld geeft van de uitvoering. 

 

 

Diensten #tendermanagement #projectmanagement
Speciale expertises #duurzaamheid #het-nieuwe-werken

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Huis van cultuur en bestuur
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.