Huis
van
cultuur
en
bestuur

Midden-Groningen

Een plek voor inwoners van de gemeente Midden-Groningen, waar ze terecht kunnen voor theater, muziek, kunst, lezen, taal, bestuur en gemeentelijke dienstverlening.

Een plek voor inwoners van de gemeente Midden-Groningen, waar ze terecht kunnen voor theater, muziek, kunst, lezen, taal, bestuur en gemeentelijke dienstverlening.

Na een gemeentelijke herindeling zijn de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde samen gegaan als één gemeente: Midden-Groningen. In 2017 is er besloten om in Hoogezand de centrale huisvesting te realiseren voor de ambtelijke en bestuurlijke organisatie. De gemeente Midden-Groningen heeft deze kans aangegrepen om meer te doen dan enkel de eigen organisatie te vestigen en koos voor een andere aanpak: een huis van cultuur en bestuur.

Cultuur en bestuur komen samen
Met het huis van cultuur en bestuur is een plek gebouwd voor de inwoners van de fusiegemeente. Hier kunnen ze terecht voor theater, muziek, kunst, lezen, taal, bestuur en gemeentelijke dienstverlening. Het Huis van Cultuur en Bestuur biedt namelijk onderdak aan drie organisaties die veel voor onze inwoners betekenen: Kielzog met theater, muziekschool, kunstencentrum en Grand Café, de bibliotheek met onder andere het Taalhuis en eLAB en het gemeentehuis van de gemeente Midden-Groningen met onder meer publieksbalies voor bijvoorbeeld paspoorten en rijbewijzen, het Historisch Archief en een prachtige raadzaal. Of zoals burgemeester Adriaan Hoogendoorn het bij het hoogste punt in september zo mooi verwoordde: "Dit gebouw wordt straks een ontmoetingsplek waar inwoners én medewerkers elkaar vinden en samen van Midden-Groningen een levendige gemeente maken."

De beste bilbliotheek van Nederland 2022
1 november 2022 is Bibliotheek Hoogezand uitgeroepen tot beste bilbliotheek van Nederland. De award werd uitgereikt door Bibliotheekblad en Stichting NBD Biblion. De jury vond dat de Bibliotheek Hoogezand het meest complete beeld liet zien van zowel collectie als van programmering, samenwerkingen, inrichting en gebouw. "De krachtige en bijzondere architectuur werd geroemd, tevens omdat deze ook een hoger doel dient, namelijk die van samenwerking. De inrichting van de bieb is tijdloos. Hoogezand combineert de voordelen van een grote organisatie (Biblionet Groningen) met het behouden van het lokale gevoel. Dit draagt enorm bij aan de goede gemeentelijke visie op de bibliotheek."

Rol abcnova 
abcnova is sinds 2019 betrokken bij de nieuwbouw en was verantwoordelijk voor het algehele projectmanagement. Wij gaven daarnaast leiding aan het ontwerp- en uitvoeringstraject en de implementatie van Activiteit Gericht Werken (AGW) in de organisatie. 

Gemeente Midden-Groningen liet onderstaande video maken door bouwwebcam.nl, wat een mooi beeld geeft van de uitvoering. 

 

 

Diensten #tendermanagement #projectmanagement
Speciale expertises #duurzaamheid #het-nieuwe-werken

Verzamel projecten en download een PDF

Verzamel projecten en download de PDF

X

Bedankt voor uw interesse in deze PDF. Vul uw e-mailadres in om deze te kunnen downloaden.

Vul een (geldig) e-mailadres in.
Huis van cultuur en bestuur
abcnova gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.